Μισό μέτρο χαλάζι στον Αύλωνα
4 Μαΐου 2016
Παράταση μέχρι 16 Ιουνίου για την κατάθεση αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση
4 Μαΐου 2016

Δική τους μονάδα παραγωγής οξυγόνου θα αποκτήσουν τα νοσοκομεία Μυτιλήνης και Σάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Την προμήθεια μοναδων  παραγωγής ιατρικού οξυγόνου για 22 περιφερειακά και κυρίως νησιωτικά νοσοκομεία αποφάσισε η επιτροπή προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, μεταξύ των οποίων της Μυτιλήνης και της Σάμου.  «Το νοσοκομείο Μυτιλήνης εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για την εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας που θα εξασφαλίσει 100.000 ευρώ που δαπανά για την προμήθεια οξυγόνου το χρόνο, προκειμένου να διατεθούν σε άλλες ανάγκες στο Βοστάνειο» τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο εκτελών χρέη διοικητού Χρήστος Θεοδώρου . Η δαπάνη για την αγορά και εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας στο νοσοκομείο ανέρχεται στις 300.000 ευρώ και μετά από δύο χρόνια το νοσοκομείο θα έχει αποσβέσει το κόστος, ενώ το νοσοκομείο έχει «πληρώσει» πολλά για το οξυγόνο με το γνωστό σκάνδαλα που χρέωσε το Βοστάνειο 2 εκατομμύρια ευρώ . Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μέσα στο 2017 τα δύο νοσοκομεία θα αυτονομηθούν στην παραγωγή δικού τους ιατρικού οξυγόνου.

Επιπλέον το Βοστάνειο νοσοκομείο προχωρά ένα βήμα παρεπέρα με το σχεδιασμό πρακτικών για την μείωση του ενεργειακού κόστους της λειτουργίας του νοσοκομείου με συγκεκριμένες πρακτικές που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Το νοσοκομείο της Χίου έχει εδώ και καιρό εγκαταστήσει μια μικρή μονάδα παραγωγής οξυγόνου ενώ έχει ήδη προμηθευτεί και δεύτερη μονάδα.

Μοιράσου το άρθρο: