Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης – Ξενάγηση με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα
6 Ιουλίου 2016
Ερώτηση Ν. Μηταράκη για τις ουρές στο τελωνείο της Χίου
7 Ιουλίου 2016

Crossing Borders: Διεθνές συνέδριο για το προσφυγικό που μας αφορά όλους

Μοιράσου το άρθρο:

Η πρώτη μεγάλη συνάντηση για το προσφυγικό , ξεκινά σήμερα στη Μυτιλήνη. Ένα διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή ειδικών του είδους από όλο τον κόσμο για όλες τις διαστάσεις αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η  συνάντηση αυτή διοργανώνεται από το   Cooperative Institute for Transnational Studies το συνεργατικό αυτόδιαχειριζόμενο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου .

Θα πραγματοποιηθεί στο λόφο του πανεπιστημίου σε τέσσερις αίθουσες του κτιρίου Γεωγραφίας και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο προκειμένου «να δημιουργηθεί μια εστία διαλόγου γύρω από αυτό το παγκόσμιο ζήτημα και να ακουστούν όλες οι διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος»  όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου  από την οργανωτική επιτροπή η Μαρία Νικολακάκη μέλος του Cooperative Institute for Transnational Studies.

«Πάνω από 100 αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για το προσφυγικό, με εισηγήσεις που θα γίνουν  και στα ελληνικά , σε αυτό το διεθνές συνέδριο που απευθύνεται σε όλους και μάλιστα και στην κεντρική διοίκηση προκειμένου να καταλάβει η πολιτική σκηνή τα τεράστια λάθη που έκανε στο προσφυγικό και να τα διορθώσει» τόνισε από την πλευρά του ο Στράτος Γεωργούλας, καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί και σημαντικοί από διαφορετικούς χώρους, από τους σημαντικότερους των θεωρητικών έως τους ξεχωριστά σημαντικούς αλληλέγγυους και εθελοντές, από τους ακτιβιστές διεθνούς δράσης έως τους επιχειρησιακούς της διεθνούς εμπειρίας, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, θα συναντηθούν όλοι μαζί για να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, πως ξεκίνησε και πως εξελίσσεται.

Μεταξύ τους Tariq Ali Πακιστανός συγγραφέας και δημοσιογράφος  διεθνούς φήμης,  Dilar Dirik  κούρδισσα ακτιβίστρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Κώστας Λαπαβίτσας οικονομολόγος , Ζωή Κωνσταντοπούλου  πρώην πρόεδρος της Βουλής, John Rees βρετανός πολιτικός ακτιβιστής, Francesca Coin καθηγήτρια κοινωνιολογίας που ερευνά τον αντίκτυπο της λιτότητας στην Ευρώπη , ο καθηγητής Γιώργος Πλειός και πολλοί άλλοι.

Καί με εικαστική παρέμβαση το συνέδριο, με εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας με τη διεύθυνση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Το συνέδριο μάλιστα υποδέχεται τους συνέδρους του το απόγεμα στη δημοτική πινακοθήκη , στο ιστορικό κτίριο Χαλίμ Μπέη στην Επάνω Σκάλα σε μία έκθεση με διεθνείς συμμετοχές.

Crossing Borders

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου:

https://www.academia.edu/26657171/Conference_Programme

Μοιράσου το άρθρο: