Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων σε πληγείσες περιοχές, μόνο ένα τρίμηνο για τη Χίο
20 Σεπτεμβρίου 2016
Κενές θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Δ. Χίου, 2ος γύρος αιτήσεων
20 Σεπτεμβρίου 2016

“Συνύπαρξη”: «Σώστε τ’ ανήλικα προσφυγόπουλα της Μόριας»

Μοιράσου το άρθρο:

Η άμεση απομάκρυνση των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, από το Κέντρο Κράτησης της Μόριας στις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, έφερε νέα έκκληση της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, επικεφαλή του συντονιστικού για το προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα. «Κατά τις χθεσινές βιαιότητες στη Μόρια, τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η ακεραιότητα 90 ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών που κρατούνται εκεί. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν επειγόντως σε ασφαλή χώρο (ΠΙΚΠΑ) για διανυκτέρευση.  Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν στη Μόρια με ασφάλεια. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στο ΠΙΚΠΑ (η κατασκευή δομής για ανηλίκους στην Αγιάσο έχει ματαιωθεί)» τονίζει η «Συνύπαρξη».

Στη συνέχεια προτείνει ως μόνη λύση την άμεση απομάκρυνση των ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Λέσβο και η μεταφορά τους σε κατάλληλο περιβάλλον στην ηπειρωτική χώρα.

«Εμείς, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο, που μήνες τώρα στηρίζουμε συνεχώς αυτά τα παιδιά με διάφορους τρόπους, κάνουμε έκκληση: ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» αναφέρει τέλος η «Συνύπαρξη».

Μοιράσου το άρθρο: