Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | . | Τhe island of love, η εικαστική παρέμβαση για τον Άγιο Βαλεντίνο

Τhe island of love, η εικαστική παρέμβαση για τον Άγιο Βαλεντίνο

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του καλλιτεχνικού φεστιβάλ the island of love.

Εμπνευσμένοι εθελοντές στην πόλη της Μυτιλήνης συγκρότησαν την ομάδα ΙΔΕΑ και δημιούργησαν στην καρδιά του χειμώνα ένα καλλιτεχνικό  φεστιβάλ για την αγάπη και τον έρωτα από 1η μέχρι 14 Φεβρουαρίου,  με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου και την φιλοξενία  των ιερών λειψάνων στην καθολική εκκλησία της πόλης.

Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Φερενίκη Τσαμπαρλή από τους εθελοντές της ομάδας ΙΔΕΑ, «κεντρικό θέμα  του φεστιβάλ the island of love , είναι τα πτηνά.  Σύμφωνα με ένα ποίημα άγγλου ποιητή , την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα πουλιά βγαίνουν στη φύση για την αναζήτηση συντρόφων, με αφορμή αυτό εμπνευστήκαμε για τη δημιουργία ενός  πολιτιστικού φεστιβάλ γραμμάτων και τεχνών στην πόλη μας  που θέλουμε να γίνει θεσμός».

Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες έφτασαν στο νησί και φιλοτέχνησαν 14 γλυπτά πτηνά που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ  το κοινό μπορούσε  να τους παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια των εργασιών τους.  Τα γλυπτά θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μετά ο πέρας των εκδηλώσεων.

Πλήθος εικαστικών παρεμβάσεων  με εφευρετικότητα , πρωτοτυπία και αρμονικό δέσιμο της ντόπιας παράδοσης με την σύγχρονη τέχνη.

Τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις  πλαισιώνουν το the island of love :.   Φωτογραφίας   στη ΦΕΜ με θέμα «Φως το Ερωτικόν» .   Λέσβιων εικαστικών με θέμα «Τα Φτερά του Έρωτα» στη δημοτική πινακοθήκη , εικονογραφικού κολάζ με τίτλο «Ερωτικές Υποθέσεις»    στο αρχαιολογικό μουσείο  και λαϊκής τέχνης με θέμα «Έρωτας και Πουλιά» στο Επιμελητήριο Λέσβου. Οι εκθέσεις ολοκληρώνονται στις 15 του μήνα.

Μαγευτικό ήταν το ρεσιτάλ της λυρικής  σοπράνο Μαρίας Γαλάνη μέσα στον καθολικό ναό μεταστάσεως της Θεοτόκου όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, ενώ τρεις μεγάλες συναυλίες με το Νίκο Ζιώγαλα , τη Νένα Βενετσάνου και την Έλλη Πασπαλά απογείωσαν τη μουσική παρέμβαση των εκδηλώσεων .

Όλη η πόλη για 14 μέρες μετετράπη σε ένα μεγάλο εργαστήρι δημιουργικότητας και από αυτό δε θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά που μίλησαν  χόρεψαν  κατασκεύασαν και ζωγράφισαν την αγάπη του ανθρώπου για τον άνθρωπο .

Οι εθελοντές της ιδέας  σκοπεύουν να καθιερώσουν τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Λέσβου

Καλλιτεχνική δράση όμως θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα  στις 12:30 το μεσημέρι στην οδό Λέσβου στη Κυψέλη  και συγκεκριμένα performance της εικαστικού Ραφαέλλας Τσόπτση, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την ομάδα Genius Loci.Τίτλος του performance «Emotional Contact» και στόχος του η δημιουργία αντιδράσεων με τον κόσμο, η δημιουργία συναισθημάτων και επικοινωνίας μεταξύ των περαστικών αλλά και των performer

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου , αναλυτικά:

11:00 – «Η Αγάπη είναι Πολύχρωμη» εκδήλωση φιλοτέχνησης έργου από παιδιά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης

20:00 – Εκδήλωση χορού στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (Ερμού) 21:00 – Cocktail Closing Party στο HOME

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Τους σταμάτησε στην είσοδο η Fraport

  Την επιχείρηση  Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίησή του, καταγγέλλει με …