Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Επιλογή | Καθαρίζεται το μονοπάτι Παλαιάς Ποταμιάς- Βολισσού στη Χίο

Καθαρίζεται το μονοπάτι Παλαιάς Ποταμιάς- Βολισσού στη Χίο

500 μέτρα από το υπέροχο παλιό μονοπάτι που συνδέει το εγκαταλελειμμένο χωριό της Παλαιάς Ποταμιάς με το κεφαλοχώρι της Αμανής, Βολισσό, καθάρισαν την Κυριακή (19/2/2017), μέλη του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου  Νέας Ποταμιάς “ Άγ. Αντώνιος – Άγ Ανάργυροι “ , ο πάρεδρος του χωριού Μανώλης Καρυάμης και ο Γιώργος Χαλάτσης από τους Φίλους των Μονοπατιών της Χίου.

Η δουλειά που έγινε με πολύ κέφι, ήταν εξαιρετική και το αποτέλεσμα ικανοποίησε όλους, ακολούθησε γεύμα και ποτό, προσφορά του τοπικού συλλόγου,· σημειώνει ο Γιώργος Χαλάτσης που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναδείξει συνολικά τα παλιά μονοπάτια της Χίου.

 

 

 

Η επόμενη δράση στην περιοχή θα γίνει μέσα στον Μάρτη. Απομένουν πλέον δύο μικρά τμήματα, ώστε σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί από τους Φίλους των Μονοπατιών της Χίου, να έχει ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική διαδρομή ( Βολισσός  – Παλιά Ποταμιά ) μέχρι το Πάσχα.

Η διαδρομή, που κινείται μέσα στην κατάφυτη με πλατάνια κοιλάδα του ρέματος της Χαλικιάς, αλλά και σε πετρόχτιστα μονοπάτια, είναι βέβαιο ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική και θα φέρει πολλούς πεζοπόρους στην Παλιά Ποταμιά.

«Αυτό θα είναι το καλύτερο ίσως μνημόσυνο για τους προγόνους που έζησαν και μόχθησαν σε αυτόν τον τόπο», σημειώνει ο Γιώργος Χαλάτσης.

 

 

 

 

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com

Δείτε επίσης

Βοτανικό σεργιάνι- Γνωριμία με τα αγριολούλουδα και τα βότανα της Αμανής Χίου

Γνωριμία με »τα αγριολούλουδα & τα βότανα της περιοχής» διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Βολισσού » …