Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | . | «Από εθνικούς πόρους το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά»

«Από εθνικούς πόρους το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά»

«Το αναπτυξιακό πρόγραμμα  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα νησιά θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους  και σήμερα από τη Μυτιλήνη θα ξεκινήσει η συνδιαμόρφωσή του με τις τοπικές κοινωνίες» ξεκαθάρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Λέσβο προκειμένου  να αναπτύξει το πλαίσιο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για  το Βόρειο Αιγαίο.

Το μεσημέρι, ο Υπουργός θα έχει σύσκεψη με αναπτυξιακούς φορείς της Λέσβου αλλά και του Β. Αιγαίου, με αντικείμενο την έναρξη των διαδικασιών σχεδιασμού του «Ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος του Β. Αιγαίου». Στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο επιμελητήριο Λέσβου, όπου  αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κατά τη συνάντησή του στο δημαρχείο Λέσβου με την δημοτική αρχή ο κύριος Χαρίτσης τόνισε ότι: «Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα  για τα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που ανακοινώθηκε στο τέλος του ’16 έχει αρχικό προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια για την κάθε μία γεωγραφική  περιοχή. Στόχος του προγράμματος είναι να εμπλουτιστεί και με άλλους πόρους εφόσον κατατεθούν προτάσεις για έργα  και προγράμματα τα οποία θα είναι ώριμα και θα υπάρχει ετοιμότητα να υλοποιηθούν άμεσα.  Αξιοποιώντας εθνικούς πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , θέλουμε να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία.. Όσον αφορά τώρα τις παρεμβάσεις αυτού του αναπτυξιακού προγράμματος , τόνισε ο κύριος Χαρίτσης, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε  και θέματα σε έργα υποδομών  που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε τους πόρους για την υλοποίηση δράσεων  που σχετίζονται με την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της τοπικής κοινωνίας.»

Τέλος κάλεσε το δήμο της Λέσβου  να καταθέσει προτάσεις σε συνεργασία  με τους παραγωγικούς φορείς αλλά και την κοινωνία των πολιτών  για να μπορέσει να ενισχυθεί η παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κατά την συνάντησή του με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

 

 

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Ο αλιευτικός τουρισμός δίνει νέα προοπτική για τα νησιά του νομού

Με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός: μια νέα προοπτική για τα νησιά μας» και εισηγητή τον κ. …