Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | . | Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η κατάσταση στη Μόρια έχει εμφανώς βελτιωθεί»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η κατάσταση στη Μόρια έχει εμφανώς βελτιωθεί»

Εμφανώς βελτιωμένη κατάσταση στο κέντρο κράτησης της Μόριας διαπίστωσε στην επίσκεψή του στο πρώην στρατόπεδο ο Υπεύθυνος Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα σας πω ότι τη Μόρια την ξέρω από τη γέννηση της και σίγουρα, έχει βελτιωθεί, σαφέστατα, η κατάσταση σε σχέση με αυτό που αντικρίσαμε τον Φεβρουάριο,  την τελευταία φορά που ήρθα και την επισκέφθηκα.
Νομίζω ότι υπάρχει, ακόμη, δουλειά να γίνει.
Σίγουρα, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη και πολύ εντονότερη βοήθεια και από την Ευρώπη και από την πολιτική ηγεσία.»

 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη με την ιδιότητα του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επίδραση των μεταναστευτικών ροών της Μεσογείου πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μαζί του ήταν Γραμματέας της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης τους Συμβουλίου της Ευρώπης  Αγκνιέστα Νατσίλο.

Αναφορικά με την επίσκεψη ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψή μου γίνεται στο πλαίσιο της ιδιότητας μου, ως εισηγητή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το βαθμό που αυτά τηρούνται, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών σε όλη τη Μεσόγειο.
Εξετάζουμε και την Ιταλία και την Τουρκία.
Θέλουμε να διαπιστώσουμε το ποσοστό βελτίωσης των βιοτικών συνθηκών και, κατ’ επέκταση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο και του ενός χρόνου -αισίως- από την υπογραφή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας».

Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης και η κ. Νατσίλο προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο συμμετείχαν σε διευρυμένη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς του νησιού, καθώς και με αντιπροσωπείες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) και των ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS».

Συντάκτης: Ηλίας Μαραβάς

imaravas@ert.gr

Δείτε επίσης

Τους σταμάτησε στην είσοδο η Fraport

  Την επιχείρηση  Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίησή του, καταγγέλλει με …