Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | Αθλητισμός | Ημερίδα για τον παιδικό διαβήτη στην Παναγιούδα

Ημερίδα για τον παιδικό διαβήτη στην Παναγιούδα

Eνημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Παιδικός Διαβήτης- Παχυσαρκία και Αθλητισμός» διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Θησέας Παναγιούδας» την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΕΔ Παναγιούδας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτριος Παπαχρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. Διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής, Σύμβουλος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ την Ημερίδα προλόγισε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής- Προπονητής Κωνσταντίνος Καραμανώλης αναλύοντας το θέμα: «Αθλητισμός- Διέξοδος ζωής».

Ακολούθησε συζήτηση για την ταυτότητα της ασθένειας του παιδικού διαβήτη, τα συναισθήματα των παιδιών που πάσχουν από την ασθένεια, αλλά και των γονιών τους, τη σχέση μεταξύ του παιδικού διαβήτη και της παχυσαρκίας και το θετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός στην υγεία των παιδιών πριν και μετά την εμφάνισή του, καθώς και την αξία της ψυχολογικής υποστήριξης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Καλλιόπη Γόμου- Πρωτογεράκη.

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Τους σταμάτησε στην είσοδο η Fraport

  Την επιχείρηση  Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίησή του, καταγγέλλει με …