Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | Κοινωνία | Στους «απεργιακούς δρόμους» και οι δικηγόροι της Σάμου

Στους «απεργιακούς δρόμους» και οι δικηγόροι της Σάμου

Την αποχή  των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 17η Μαΐου 2017 συμμετέχοντας στην  πανελλαδική απεργία, και την 18η Μαΐου 2017, ημέρα ψήφισης των νέων ρυθμίσεων στη Βουλή,  αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου., εκφράζοντας την αντίθεση και αντίδρασή του, στις τακτικές που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας .

Ο Δικηγορικός Σύλλογος  Σάμου συμπορεύεται με την απόφαση   του συνόλου των επιστημονικών και επαγγελματικών  φορέων  της χώρας που συναντήθηκαν στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας για τον συντονισμό της δράσης τους κατά των νέων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα:

Καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την νέα ρύθμιση, η οποία αλλάζει αιφνιδιαστικά την εισοδηματική  βάση για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και οδηγεί  σε νέα αύξησή τους. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνεται  υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγείται σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα.

Ζητούν από την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει αυτή την καταστροφική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ρύθμιση.

Καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία της Τετάρτης 17ης Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.

Αναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν την δικαστική μάχη κατά των νέων μέτρων, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, όπως έκαναν ήδη για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

 

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr