Την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών ζήτα ο δήμος Ικαρίας για την απομάκρυνση αμίαντου από τον ΧΑΔΑ Ευδήλου.
18 Μαΐου 2017
«Η Περιφερειακή αρχή δεν επιθυμεί τον σχεδιασμό, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια» λένε οι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Αργυρούδη, Μ. Νικολάρα και Γ. Σπιλάνης
18 Μαΐου 2017

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Στο απεργιακό κάλεσμα του Ε.Κ.Σ. και του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι από κάθε γωνιά της Ικαρίας. Είναι χαρακτηριστικό το σχεδόν καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων στην περιοχή του Ευδήλου.
Χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων όπου έγινε αναφορά στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ουσιαστικά απολύει 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα στους ΟΤΑ. Πρακτικά αυτό για τον Δήμο Ικαρίας θα σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας καθώς και οι λουτροπηγές του νησιού.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αποστόλης Δημόπουλος, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «….Σε όλη τη χώρα, σε όλο το νομό δίνουμε τη μάχη για να δοθεί μια ισχυρή εργατική – λαϊκή αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα και στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ…. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν έχει καμία βάση το ερώτημα «ποιους πιάνουν και ποιους δεν πιάνουν τα μέτρα. Από την επίθεση του κεφαλαίου δεν εξαιρείται κανείς. Η επίθεση αυτή είναι συνεχόμενη και με διάρκεια…. Η απάντηση μας πρέπει να είναι μία: Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους. Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, μαγαζί, ξενοδοχείο, γραφείο, γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τον εργαζόμενο λαό!… Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι ταξικές δυνάμεις θέλουμε κίνημα μαζικό, μαχητικό, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς, με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ. Μέλλον και προοπτική δε μπορεί να υπάρχει χωρίς τον παραγωγό του πλούτου, την εργατική τάξη».
Η απεργιακή συγκέντρωση έκλεισε με την ανακοίνωση- κάλεσμα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για συνέχιση και στήριξη του πολυήμερου απεργιακού τους αγώνα.

Μοιράσου το άρθρο:

Γιώργος Βιτσαράς
gvitsero@otenet.gr