Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | Αυτοδιοίκηση | Υπέρ του προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
dsxiou_proedros_georgiadis

Υπέρ του προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης για δημιουργία προαναχωρησιακού χώρου προσφύγων- μεταναστών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.
Μετά από μία πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο ολοκλήρωσε μετά τα μεσάνυχτα τις εργασίες του. Η παράταξη του Μανώλη Βουρνού ψήφισαν το πόρισμα της Διαπαραταξιακής Δημοτικής Επιτροπής, κάτι που δεν έκαναν οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Η παράταξη του Πολύδωρου Λαμπρινούδη ναι μεν συμφώνησε με τη δημιουργία προαναχωρησιακού Κέντρου αλλά αυτό να γίνει αυστηρά μέσα στη ΒΙΑΛ, θέση με την οποία διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Μυριαγκός υπερψηφίζοντας την πρόταση της Διαπαραταξιακής.
Το σκεπτικό που διατύπωσαν και με το οποίο αιτιολόγησαν την αρνητική τους ψήφο διαφοροποιεί και τη στάση των συμβούλων της Χιακής Συμπολιτείας (Ερμιόνη Φρεζούλη και Δέσποινα Τσαρδάκα), της ΛΑΣ (Μάρκου Σκούφαλου) και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Κοντούδη.
Μετά τον έντονο διάλογο που είχαν οι κ.κ. Λαμπρινούδης και Μυριαγκός, διαφαίνεται ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και πιθανή πρόταση για διαγραφή Μυριαγκού από το συνδυασμό.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν τοποθετήσεις φορέων αλλά και πολιτών που στο σύνολό τους τάχθηκαν κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού Κέντρου.
Σε δύσκολη θέση βρέθηκε πάντως και ο Κυριάκος Αφενδούλης από πλευράς συνδυασμού Λαμπρινούδη, αφού είχε αποδεχθεί στη σύνταξη του συγκεκριμένου πορίσματος αλλά που στη προσυνεδρίαση της παράταξής του υπήρξε αλλαγή θέσης. Κάτι που είχε συμβεί και με το Μιχάλη Κοντούδη, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε τις αντιρρήσεις του εγγράφως- όπως είπε- στη Γραμματεία. Αντίθετα ο Μάρκος Σκούφαλος από την αρχή διαφώνησε τονίζοντας με επιχειρήματα για τις αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και δεν είναι άλλες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Η παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας δεν συμμετείχε εξαρχής στη Διαδημοτική, ψήφισε κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού Κέντρου και φέρνοντας στην επικαιρότητα τα προβλήματα των προσφύγων που τυχόν κράτησή τους σε ένα τέτοιο κέντρο θα αμαυρώσουν γενικότερα και το νησί.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν τοποθετήσεις φορέων αλλά και πολιτών που στο σύνολό τους τάχθηκαν κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού Κέντρου.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com

Δείτε επίσης

Αποχή ΛΑΣ από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο- καταγγέλλει τον προγραμματισμό και τις μεθοδεύσεις για προσφυγικό

Απέχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που προγραμματίζονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου -χωρίς …