Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | Εκδηλώσεις | Ο ΜΕΑΣ Λήμνου με «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» ταξιδεύει στον Άη Στράτη

Ο ΜΕΑΣ Λήμνου με «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» ταξιδεύει στον Άη Στράτη

H Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «Λήμνος» στα πλαίσια του προγράμματος «Το θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή» ταξιδεύει στον Άγιο Ευστράτιο για να παρουσιάσει: «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά. Η παράσταση θα δοθεί σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Ευστρατίου.

Το πρόγραμμα «Το θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή» επιχορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και υλοποιείται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (Ο.Ε.Θ.Α.) .

Φέτος 15 ομάδες μέλη της ΟΕΘΑ συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα βρεθούν σε μικρά νησιά  ή μακρινούς προορισμούς μεγαλύτερων νησιών για να δώσουν τις παραστάσεις τους.

Η Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ» επέλεξε για μια ακόμη φορά να συμμετέχει στο πρόγραμμα με προορισμό το αγαπημένο γειτονικό μας νησί του Αγίου Ευστρατίου.

«Τι θα συμβεί αν ένα Σκιάχτρο αποφασίσει να σαλέψει, να ξεκολλήσει, να κόψει τα δεσμά του, να ανεξαρτητοποιηθεί, να πετάξει, να υπάρξει, να δράσει; Το έχουν στήσει για φόβητρο των πανελεύθερων πουλιών. Αυτός είναι ο προορισμός του. Μα εκείνο άλλα λαχταρά…» γράφει ο σκηνοθέτης Γιώργος Καριακλής

Η παράσταση

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και μεγάλους. «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» είναι ένα από τα κορυφαία έργα του παιδικού θεάτρου, γραμμένο από τον σπουδαίο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Πλάντζος, Νίκος Ναλμπάντης, Γεωργία Ελπίδα Μπρατσιώτη, Μαρίνα Μουτσάνα, Μιχαέλα Ματζάρη, Μαρία Ιωάννα Καζόλη, Μάγδα Χριστοφίλου, Ράνια Παχνέρη, Φώτης Παϊτάκης, Γιώργος Καριακλής, Μαίρη Λυτσάκη, Ιουλία Λασκαρίδου, Κώστας Καραγκούνης.

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γιώργος Καριακλής

Φωτισμοί: Θύμιος Γουδέλης

Χειριστής ήχου: Γιάννης Λυτσάκης

Χειριστής φωτισμών: Ουράνια Τραμοντάνη

Ενδυματολόγος – Κατασκευές: Σοφία Ανδριώτου Τραμοντάνη

Επιμέλεια μουσικής – βίντεο: Φώτης Μιχαηλίδης, Βαγγέλης Σαλακούμας

Μακιγιάζ: Μαντώ Γαροφαλίδου Παπούλκα

Κωμώσεις: Γιάννα Καριακλή

Πρόγραμμα – Αφίσα:  Βαγγέλης Σαλακούμας

Φροντιστήριο και άλλα πολλά (τα περισσότερα): Σούλα Καριακλή

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Ο αλιευτικός τουρισμός δίνει νέα προοπτική για τα νησιά του νομού

Με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός: μια νέα προοπτική για τα νησιά μας» και εισηγητή τον κ. …