Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | Αθλητισμός | Εγκαίνια Δημοτικού Γηπέδου Μύρινας με φιλικό αγώνα

Εγκαίνια Δημοτικού Γηπέδου Μύρινας με φιλικό αγώνα

Με μια λαμπρή εκδήλωση, που διοργάνωσε  ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με την Ένωση Φίλων ΑΕΚ Λήμνου πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 10 Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Γηπέδου Μύρινας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Αντώνιο Γιουρνάρα, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Μητροπολίτη κ. κ. Ιεροθέου, παρουσία του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του στρατιωτικού διοικητή Λήμνου Ταξίαρχου Γρηγόριου Ρουμάνη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου, Παναγιώτη Μπιμπούδη, του Διοικητή του Α.Τ. Μύρινας Σωκράτη Κρομμυδέλλη, του Λιμενάρχη Μύρινας Γεώργιου Αρβανίτη, του πρώην Δημάρχου κ. Δημήτριου Βουλγαράκη, των Αντιδημάρχων κ. Νικόλαου Μοσχάκη, κ. Γεώργιου Σακαρίκου και κ. Ιωάννη Ποντίκα, του Προέδρου του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Νικόλαου Μαρινάκη, των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, του Προέδρου της Ένωσης Φίλων της ΑΕΚ Λήμνου κ. Απόστολου Παπάμπαλη, μελών της Ένωσης Φίλων της ΑΕΚ Λήμνου και πλήθους παρευρισκόμενων.

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη νέα γενιά να παραδίδουμε και να εκσυγχρονίζουμε τέτοιες υποδομές, οι οποίες δεν είναι πολλές στο νησί μας, αλλά παρόλα αυτά, γίνονται βήματα, ώστε αυτά που δεν είχαμε εμείς να τα έχουν σήμερα τα παιδιά, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε ικανοποιημένοι που παραδίδουμε στην κοινωνία της Λήμνου το γήπεδο και χαιρόμαστε που έχουμε πολλά παιδιά μέσα στα γήπεδα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια». Ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε τους παλαίμαχους και τους φίλους της ΑΕΚ που σε συνεργασία με τον Δήμο διοργάνωσαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου.

Εκ μέρους των παλαίμαχων, ο Στυλιανός Σεραφείδης συνεχάρη τον Δήμο και τους φίλους της ΑΕΚ και εξέφρασε την αγάπη του για τη Λήμνο, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε να συνεχιστούν αυτές οι συναντήσεις, ενώ πρόσθεσε «Κύριε Δήμαρχε, με τ έτοια έργα δίνετε πνοή στο νησί  και στη νεολαία για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό». Ο κ. Σεραφείδης σημείωσε επίσης ότι «Η προσπάθεια αυτή την φίλων της ΑΕΚ μας φέρνει χρόνια πίσω, στην εποχή που υπήρχε ο σεβασμός, η αγάπη για τον κόσμο, για τη φανέλα, για τον κόσμο, για τους φιλάθλους και αυτό είναι ευλογία».

Μέσα στο κατάμεστο γήπεδο της Μύρινας, ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων της ΑΕΚ και των παλαίμαχων του Δήμου Λήμνου, όπου το κοινό της Λήμνου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι με τη συμμετοχή  αθλητών που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες ισοφάρησαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον αγώνα να κλείνει με σκορ 4-4, αφήνοντας πίσω όμορφες στιγμές για τον τοπικό αθλητισμό.

 

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου