Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | Αυτοδιοίκηση | Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου: «Το Αναπτυξιακό «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» είναι κοροϊδία»

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου: «Το Αναπτυξιακό «ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» είναι κοροϊδία»

Για κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους κατοίκους  της Περιφέρειας Β. Αιγαίου  κάνει λόγο η Λαική Συσπείρωση του Δήμου Σάμου  αναφερόμενη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού   ενώ εκ μέρους της παράταξης   ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας μιλώντας  στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου κατήγγειλε την κυβέρνηση για κοροϊδία με τα ψίχουλα των 25 εκατομμυρίων για ολόκληρη τη Περιφέρεια Β. Αιγαίου τη στιγμή που τα λαϊκά προβλήματα είναι τεράστια και οξύνονται καθημερινά από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει  με ρυθμό πολυβόλου.

Η δημοτική παράταξη έθεσε τις θέσεις της  σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα υπογραμμίζοντας  ότι  καλλιεργεί τον ανταγωνισμό των φορέων για το ποιος θα προλάβει να βάλει ώριμο έργο χωρίς να ορίζεται όριο προϋπολογισμού. «Θα γίνει σκοτωμός , είπε, ο κ. Τζίχας «και στο τέλος θα επικρατήσουν οι ισχυρότεροι».

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το λαό των νησιών να μην αρκεστεί στα ψίχουλα αλλά να διεκδικήσει πόρους αντίστοιχους των λαϊκών αναγκών.

«Διαφοροποιούμενη από τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις που αποδέχονται τη κυβερνητική λογική και  επιχειρούν να διαχειριστούν τη μιζέρια, η Λαϊκή Συσπείρωση πέρα από την αύξηση της χρηματοδότησης, ζήτησε αναλογική κατανομή των πόρων του προγράμματος και πρότεινε άξονες έργων με την παρακάτω προτεραιότητα:

  • Υποδομών αντιπυρικής , αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας.
  • Κτιριακό δίκτυο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που να καλύπτουν τις ανάγκες των νέων οικογενειών.
  • Βελτίωση και τεχνική υποστήριξη του βασικού αγροτοδασικού δικτύου που έχει σχέση με την πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων στα κτήματά τους ολόκληρο το χρόνο, καθώς και με την προστασία του δασικού μας πλούτου.
  • Ανακατασκευή και βελτίωση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των αθλητικών συλλόγων και ευρύτερα του ερασιτεχνικού λαϊκού αθλητισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου.

 

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr