Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | Ικαρία | Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, για έργα Διαχείρισης λυμάτων της Νότιας Ικαρίας.

Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, για έργα Διαχείρισης λυμάτων της Νότιας Ικαρίας.

Στις 14/6 υποβλήθηκε από τον Δήμο Ικαρίας, πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιφέρειας βορείου Αιγαίου στα πλαίσια της πρόσκλησης που αφορά: «Έργα ολοκλήρωσης των υποδομών για τη βελτίωση επεξεργασίας λυμάτων σε οικολογικά ευαίσθητες, καθώς και σε τουριστικές περιοχές» με τίτλο πράξης «Μεταφορά, Επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγίου Κηρύκου Ικαρίας». Ο συνολικός προϋπολογισμού ανέρχεται στα 4.347.600€. Η πρόταση περιλαμβάνει 7 Υποέργα που έχουν ως εξής:
1. Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)Αγίου Κηρύκου, δαπάνη: 1.870.000 €.
2. Εγκατάσταση αντλιοστασίων και αγωγών προσαγωγής λυμάτων Αγίου Κηρύκου στην Ε.Ε.Λ. συν τα έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων, δαπάνη: 2.080.000 ευρώ.
3. Αγορά γηπέδου (του οικοπέδου) για την Ε.Ε.Λ. δαπάνη: 50.000 ευρώ
4. Σύνδεση με δίκτυα Ο. Κ. Ω. δαπάνη: 20.000 ευρώ.
5. Προμήθεια βυτιοφόρου αποφρακτικού δαπάνη: 248.000 ευρώ
6 και 7. Τεχνικός σύμβουλος – μελετητής και ενίσχυση ομάδας έργου με αντίστοιχες δαπάνες: 49.600 και 30.000 ευρώ.
Ο δήμος Ικαρίας δίνει τα εύσημα στους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και στους εργαζόμενους των αντίστοιχων υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που έφεραν σε πέρας αυτή την περίπλοκη διαδικασία.
«Η υλοποίηση του παραπάνω έργου», τονίζει στην ανακοίνωση του, «είναι απαραίτητη, προκειμένου να αμβλυνθούν μια σειρά θέματα που αφορούν την διαχείριση των λυμάτων στους οικισμούς Αγίου Κηρύκου – Θερμών – Πανάγιας, κλπ, και την βελτίωση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης».
Ο δήμος Ικαρίας αναμένοντας την αξιολόγηση της πρότασης από την Διαχειριστική Αρχή του επιχειρησιακού προγράμματος προετοιμάζεται για την υποβολή νέων προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου, σχετικά με τις αναγκαίες υποδομές ύδρευσης και διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Συντάκτης: Γιώργος Βιτσαράς

gvitsero@otenet.gr

Δείτε επίσης

Ο αλιευτικός τουρισμός δίνει νέα προοπτική για τα νησιά του νομού

Με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός: μια νέα προοπτική για τα νησιά μας» και εισηγητή τον κ. …