Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | Εκδηλώσεις | «CINEμάθεια, 2017», το μαθητικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου!

«CINEμάθεια, 2017», το μαθητικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου!

… Το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8.15 το βράδυ, έρχεται η «CINEμάθεια, 2017», το μαθητικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο cine- κήπος στο χώρο του θερινού κινηματογράφου του Δήμου Χίου!
40 ομάδες από Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου συνθέτουν με τις δεκάλεπτες ταινιούλες τους, ένα τρυφερό αλφαβητάρι αναμνήσεων και ευαισθησίας, με ερέθισμα τα φετινά θέματα του Φεστιβάλ:
«Μια φωτογραφία αφηγείται» (για τις ταινίες μυθοπλασίας), «… “Κεντώντας” το δέντρο της μνήμης» (εναλλακτικά, για τις ταινίες ντοκιμαντέρ).
• 9 συμμετοχές από τα Δωδεκάνησα, 10 από τις Κυκλάδες κι άλλες 21, από τα μικρά και μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θυμίζουν ότι το σχολείο και μπορεί και πρέπει να είναι η δημιουργική κυψέλη που δεν εφησυχάζει, ούτε αδρανεί, αλλά αφουγκράζεται παρελθόν, παρόν και μέλλον και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!
ΑΘΛΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: Δήμος Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Χίου (ψηφιακή camera για κάθε κατηγορία ταινιών Γυμνασίων, Λυκείων)
ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ-ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ: Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ και ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Εκδόσεις «ΠΑΤΑΚΗΣ».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Δ.Ε.ΧΙΟΥ,
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ «CINEμάθεια»:
Στέλλα Τσιροπινά, φιλόλογος.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com