Κυριακή , 27 Μάιος 2018
Αρχική | . | Ισχυρός μετασεισμός μεταξύ Λέσβου, Χίου και Τουρκίας 5,2 Ρίχτερ

Ισχυρός μετασεισμός μεταξύ Λέσβου, Χίου και Τουρκίας 5,2 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σημειώθηκε στις 10.50 το βράδυ, στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας του ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας. Πρόκειται για την ισχυρότερη από τότε, μετασεισμική δόνηση με το ίδιο περίπου, επίκεντρο. Ακολούθησαν πάντα με το ίδιο επίκεντρο, τρεις σεισμικές δονήσεις στα 3, 3,2 και 3.5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Γερ. Χουλιάρας για το σεισμό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά»

«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτιτούτου. «Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά», πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρας.

Ο καθηγητής στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους, Νίκος Ζούρος, αμέσως μετά το σεισμό ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η δόνηση των 5 R στις 10.50 απόψε ήταν η ισχυρότερη δόνηση μετα τον σεισμό της 12-06-2017. Η δόνηση δεν έχει προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο ζημιές στη Λέσβο. Aς ελπίσουμε οτι επιτέλους θα σταματήσουν οι κραυγές και φήμες που προκαλούν χωρίς λόγο πανικό στους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα στους σεισμόπληκτους στη Βρίσα, το Ακράσι και το Πλωμάρι.»

 

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου