Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | . | ΝΔ: «Σχέδιο για τον τουρισμό και μείωση φόρων». Βολές για πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (video)

ΝΔ: «Σχέδιο για τον τουρισμό και μείωση φόρων». Βολές για πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (video)

Στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό και βασικό μέτρο την μείωση της φορολογίας σε τουριστικές επιχειρήσεις εξήγγειλε χθες από τη Μυτιλήνη ο Τομεάρχης Τουρισμού ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., Μανόλης Κόνσολας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησε στην αίθουσα Ιωάννης Παυλακέλλης του Επιμελητηρίου Λέσβου. Νωρίτερα μαζί με τον π. Υπουργό Δικαιοσύνης συζήτησαν με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού για τα ζητήματα του κλάδου.

Ευθύνες στην πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την απώλεια ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ από τα έσοδα του τουρισμού φέτος καταλόγισε  ο Μανόλης Κόνσολας, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει ουσιαστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Αναφορικά με το πλήγμα στον τουριστικό τομέα που έχει δεχθεί η Λέσβος ο Τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε πως δεν έχει λάβει σαφή απάντηση για το ύψος του ποσού που διατέθηκε για την τουριστική προβολή τόσο της Λέσβου, όσο και των υπολοίπων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Σημείωσε μάλιστα πως η Λέσβος είναι ένα ευλογημένο και πανέμορφο νησί, το οποίο όμως ταλαιπωρείται λόγω της ανεπάρκειας στη διαχείριση του προσφυγικό.

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Κόνσολας στο θέμα της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, αναφέροντας πως αυτό ήταν κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση της ΝΔ και ότι η κατάργηση του μέτρου οφείλεται στην τωρινή κυβέρνηση. Στο πλαίσιο των μέτρων της ΝΔ για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων εξαγγέλθηκαν η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις εστίασης και στα ξενοδοχεία με στόχο τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ για τον κλάδο του τουρισμού. Ακόμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε όλες τις επιχειρήσεις.

Συντάκτης: Ηλίας Μαραβάς

imaravas@ert.gr

Δείτε επίσης

Στη Χίο του Αγ. Νικολάου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Χίο θα βρεθεί το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως υποψήφιος Πρόεδρος …