Τετάρτη , 18 Ιούλιος 2018
Αρχική | Εκδηλώσεις | Ηχητικός περίπατος στη Βρίσα

Ηχητικός περίπατος στη Βρίσα

Tην Πέμπτη 10, Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Αυγούστου πραγματοποιείται ο «Ηχητικός περίπατος στη Βρίσα” από τις 6.30μμ – 8.30μ.μ. με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Σχολειό Βρίσας. Ο ηχητικός περίπατος είναι ένα έργο των αρχιτεκτονικών γραφείων ΜoY studio (Έλενα Ζαμπέλη και Κατερίνα Χρυσανθοπούλου) και Z-Level (Έλενα Ζερβουδάκη)

Πρόκειται για ένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο μπορούν όλοι να ακούσουν είτε στο κινητό τους, είτε σε mp3 players που θα παρέχονται επί τόπου, ακολουθώντας μιά συγκεκριμένη διαδρομή στο χωριό. Με τη δράση αυτή το χωριό ξαναζωντανεύει με την ανθρωπινή παρουσία, βγαίνει από τη σιωπή του και ξαναγεμίζει με ήχους γνώριμους αλλά και νέους.

«Μιλήσαμε με τους ανθρώπους, ακούσαμε τις ιστορίες και τις ανάγκες τους για το χωριό και διοχετεύσαμε αυτό το υλικό στον ηχητικό περίπατο. Ως αρχιτέκτονες ο ηχητικός περίπατος γίνεται το μέσο μας, αντί σχεδίου, για να αποτυπώσουμε το χώρο με ήχους και αφήγηση και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για ένα χωριό με όραμα. Αυτός είναι ο τρόπος μας για να διασωθούν οι ιστορίες της Βρίσας, ώστε η ψυχή και η ουσία της να δοθούν πίσω στους κατοίκους, τόσο σαν ανάμνηση του παρελθόντος, όσο και σαν προσμονή για το μέλλον.»

Συντελεστές:

Αλέξανδρος Σπάθης – Τμήμα πολιτιστικής τεχνολογίας και επικοινωνίας

Πανεπιστήμιου Αιγαίου (μοντάζ ήχου) Νίκος Τριανταφύλλου (ηχοληψία) Βανέσα Δαπέργκολα (εκφώνηση κειμένου) Χρήστος Μπατζάκης (σαντούρι) Κυριάκος Νεοπτολέμου (υποστήριξη, χαρτογράφηση)

Ο ηχητικός περίπατος δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των:

Λία Γραγουδά (οδοιπορικά, έξοδα ηχοληψίας, ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής mp3), Rebuild Vrisa (οργάνωση, προώθηση) Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας (προσφορά τευχών «Αντίλαλου»), kato apo ton platano.gr (προώθηση), Μαρίνα Βιτζηλαίου (φιλοξενία), και όλους τους Βρισαγώτες και Βρισαγώτισσες για την πολυδιάστατη προσφορά τους και τις υπέροχες ιστορίες τους.

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου