Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | . | Την ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού και στη Χίο επεσήμανε ο Γ.Μουζάλας στον Α.Μιχαηλίδη

Την ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού και στη Χίο επεσήμανε ο Γ.Μουζάλας στον Α.Μιχαηλίδη

Τμήμα του HOTSPOT στη ΒΙΑΛ, στο βάθος το χωριό Χαλκειός Χίου. ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Κ. Αναγνώστου

Σειρά συναντήσεων αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού στη Χίο πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Την Δευτέρα συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου κ. Αθ. Μπασιούκα, ενώ χθες Τρίτη πραγματοποίησε από κοινού με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Φραγκίσκο Σέργη επίσκεψη στη ΒΙΑΛ, όπου ενημερώθηκαν από τον διοικητή της δομής και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου για την κατάσταση στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης και την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σήμερα το πρωί πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στο γραφείο του. Ως προς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας: πρώτον, η συνέχιση και ολοκλήρωση της οργανωμένης προσπάθειας να κλείσει η δομή της Σούδας· δεύτερον, η σύντομη μετακόμιση της Υπηρεσίας Ασύλου εκτός της ΒΙΑΛ, γεγονός που θα επιτρέψει την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της. Τέλος, επισημάνθηκε για άλλη μία φορά από τον Υπουργό η ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στη Χίο, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και την αποσυμφόρηση του νησιού.

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Ο αλιευτικός τουρισμός δίνει νέα προοπτική για τα νησιά του νομού

Με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός: μια νέα προοπτική για τα νησιά μας» και εισηγητή τον κ. …