Τετάρτη , 23 Μάιος 2018
Αρχική | . | Υπόθεση συνεταιριστική: την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Υπόθεση συνεταιριστική: την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την απολογία πρώην προέδρου και προβεβλημένου παράγοντα του νησιού η διαδικασία απολογίας των 53ων κατηγορουμένων της συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου-Λήμνου. Περιοριστικούς όρους και χρηματική  εγγύηση 50.000 ευρώ επέβαλε η ανακρίτρια χθες σε έναν από τους κατηγορούμενους , επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης . Όπως γράφουν σήμερα «τα νέα της Λέσβου» ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επανέλαβε στην ανακρίτρια το αίτημά του για άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς και των οικογενειακών του προσώπων.

Επίσης χθες επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ  σε πρώην υπηρεσιακό στέλεχος, ενώ σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας περνούν πρώην πρόεδρος και ένας αυτοδιοικητικός μέλος της διοίκησης.

Να θυμίσουμε ότι συνολικά 53 άτομα βρίσκονται υπό κατηγορία για παράνομες δανειοδοτήσεις και για άλλες ενέργειες που οδήγησαν σε κατάρρευση την τράπεζα, η οποία βρίσκεται πλέον υπό εκκαθάριση.

Από την πορεία των ανακρίσεων μέχρι τώρα , προφυλακιστέος έχει κριθεί από τις αρχές Αυγούστου και οδηγήθηκε στη φυλακή ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας ενώ για πρώην διευθυντή επεβλήθη κατ οίκο περιορισμός . Σε χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της Τράπεζας που απολογήθηκαν, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και μικρές χρηματικές εγγυήσεις ενώ μεγαλύτερα ποσά επεβλήθησαν σε παλαιότερα στελέχη της τράπεζας.

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Ο αλιευτικός τουρισμός δίνει νέα προοπτική για τα νησιά του νομού

Με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός: μια νέα προοπτική για τα νησιά μας» και εισηγητή τον κ. …