Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | . | Έτοιμες οι μελέτες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης

Έτοιμες οι μελέτες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης

Έτοιμος να καταθέσει τις ολοκληρωμένες μελέτες ενός σημαντικού αριθμού έργων που θα αλλάξουν την όψη στην πόλη της Μυτιλήνης , είναι ο δήμος Λέσβου στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ από τό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020. «Οι πρώτες μελέτες θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος του ΄17 πρέπει να έχει κατατεθεί το σύνολο των μελετών για αυτό το πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις , στο λεγόμενο παραλιακό μέτωπο της πόλης, από το αεροδρόμιο μέχρι το Καλαμάρι. Θα ακολουθήσει η έγκριση δημοπράτησης από τη διαχειριστική αρχή  , η δημοπράτηση των έργων  από το δήμο και οι εργολάβοι αναμένεται να αναλάβουν δράση στο τέλος του ΄18», τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Κατσαρός.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό  τα έργα θα ξεκινήσουν από την περιοχή Καλαμάρι και την παραλιακή ζώνη της Επάνω Σκάλας, και θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο ανάπλαση πάρκων. Η  εφορία αρχαιοτήτων Μυτιλήνης αναλαμβάνει στη συνέχεια την περιοχή κάτω Κάστρου μέχρι το Απελί , όπου προβλέπονται έργα ανάπλασης , υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων, αναπαλαίωση παλιών κτισμάτων πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο. Τα έργα από το Καλαμάρι μέχρι το άγαλμα της ελευθερίας έχουν προϋπολογισμό τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σε επόμενη φάση προβλέπονται παρεμβάσεις στην προκυμαία Μυτιλήνης όπου δε θα επηρρεάσουν το συνολικότερο σχεδιασμό από το master plan του λιμανιου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν έργα για την βελτίωση της ποίοτητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, την προσβασιμότητα ΑμεΑ,και την  βελτίωσης της λειτουργικότητας του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ποδηλατόδρομος προβλέπεται και κατα μήκος της προκυμαία μεχρι το Ναυτικό όμιλο και από κει θα διακόπτεται για να συνεχιστεί λίγο πιο πάνω , στην περιοχή Φόρος μέχρι το αεροδρόμιο. Ο ποδηλατόδρομος υπάρχει στα συρτάρια του Δήμου από τη μελέτη Βλαστού που έχει εκπονηθεί εδω και πάνω από 10 χρόνια.

Για το τί περιλαμβάνει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Μυτιλήνης μίλησε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός:

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Χ.Καλογήρου στον Παλαιόκηπο

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας …