Πέμπτη , 19 Ιούλιος 2018
Αρχική | Δελτία Τύπου | ΚΚΕ: «Aegeandocs και αντικομμουνισμός»

ΚΚΕ: «Aegeandocs και αντικομμουνισμός»

Η τομεακή επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με τίτλο AegeanDocs που συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου και τον ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου και χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από εφοπλιστικούς και χρηματιστηριακούς επιχειρηματικούς ομίλους, προβλήθηκε και τη ταινία με τίτλο «Η Μεγάλη Ουτοπία».

Μια ταινία στο πνεύμα των αντικομμουνιστικών μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαποτισμένη με τις κάθε είδους αντικομμουνιστικές θεωρίες, μέχρι και τον χυδαίο αντικομμουνισμό που προέρχεται από την ναζιστική προπαγάνδα του Γκαίμπελς και επανέρχεται αναπαλαιωμένη μέχρι τις μέρες μας από τους απολογητές και υποστηρικτές του καπιταλισμού.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Λήμνου να δει πίσω από τη διαστρέβλωση, τη συκοφαντία για το σοσιαλισμό του 20ού αιώνα.

Να προβληματιστεί από την ένταση του αντικομμουνισμού και να σκεφτεί γιατί άραγε ασχολούνται τόσο πολύ, με το σοσιαλισμό που, όπως λένε, απέτυχε, κατέρρευσε;

Γιατί αλήθεια, επιμένουν να γράφουν, να μιλάνε και να επιτίθενται σε ένα κοινωνικό σύστημα, όπως λένε ξεπερασμένο, το οποίο μάλιστα το θεωρούνε και ανεφάρμοστο;

Να ψάξει, να ρωτήσει, να μάθει για τη δράση των κομμουνιστών, να διαβάσει, να μελετήσει, για τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, για την Οκτωβριανή Επανάσταση, και να βρει όσα το σύστημα της κρύβει για το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που ακόμα κι αν θόλωσε προσωρινά μπροστά τους η προοπτική, δεν πίστεψαν ποτέ πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι το τέλος της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας.

Σε όλους αυτούς που αγανακτούν με τον ωμό αντικομμουνισμό του κονσερβοκουτιού, αλλά και με τον μεθοδικό, καλυμμένο αντικομμουνισμό της συκοφάντησης του σοσιαλισμού.

Σ’ αυτούς που θέλουν να μάθουν τα παιδιά μας για την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, που θέλουν να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Τους καλούμε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, γιατί δεν εγκατέλειψε ποτέ την επαναστατική πάλη. Δεν έκρυψε ότι απέναντι στη στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου υπάρχει μόνο η εξουσία της εργατικής τάξης, που μαζί με τους κοινωνικούς πολύτιμους συμμάχους της αποτελούν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, που είναι η μόνη ικανή να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ελευθερίας, της ειρήνης, της ικανοποίησης των μεγάλων σύγχρονων λαϊκών αναγκών.»

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου