Πέμπτη , 18 Οκτώβριος 2018
Αρχική | . | «5ο και Μουσικό , ενωμένοι για το στεγαστικό»

«5ο και Μουσικό , ενωμένοι για το στεγαστικό»

Με το σύνθημα 5ο και Μουσικό , ενωμένοι για το στεγαστικό, οι μαθητές και των δύο σχολείων  αυτή τη φορά  συνεργάζονται για να πιέσουν τους αρμοδίους να δώσουν λύση.  Φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητατο το άλυτο εδώ και 23 χρόνια στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης και τα προβλήματα που δημιουργεί η συστέγαση με το 5ο γυμνάσιο .

Σήμερα το πρωί οι μαθητές των δύο σχολείων ξεκίνησαν κατάληψη στο σχολείο τους ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας  προς το δήμο όπου επέδωσαν τα αιτήματά τους στον αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό ο οποίος είναι και ο ίδιος γονέας παιδιού του 5ου γυμνασίου.

Τα παιδιά θα κρατήσουν κλειστό το σχολείο τους και αύριο ενώ την Παρασκευή θα ζητήσουν συζήτηση του θέματος στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου.

«Δε μπορεί να συστεγάζεται το μουσικό με κανένα άλλο σχολείο» είπε στο σταθμό μας ο διευθυντής του μουσικού Νίκος Ζαφειρίου, «φανταστείτε να γίνεται σε μία αίθουσα μάθημα μαθηματικών και στη διπλανή μάθημα σαξόφωνο ή ντραμς» μας είπε ο διευθυντής του 5ου γυμνασίου Μιλτιάδης Σουγλάνης. Εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς είναι δίπλα στα παιδιά και συμφωνούν με τα αίτηματά τους.

Αν και έγιναν διάφορες προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου για το μουσικό εντούτοις δεν ευοδώθηκαν. Αγοράστηκε το «Κατσάνειο» κτίριο αλλά είναι μικρό για να στεγάσει το μουσικό σχολείο ενώ πιο πρόσφατη λύση προκρίθηκε το κτίριο του ΟΑΕΔ που όμως ούτε και αυτή η λύση τελεσφόρησε.

Ως ποιο πρόσφορη λύση προκρίνεται από τους γονείς του Μουσικού Σχολείου η αγορά  του οικοπέδου που έχει χωροθετηθεί για σχολική στέγη στη Βαρειά και η ανέγερση εκεί του Μουσικού Σχολείου. Ζητούν να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμευτεί και το Υπουργείο Παιδείας ότι θα εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του οικοπέδου και την ανέγερση του σχολείου. Ζητούν και από τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί και να ξεκινήσει την όλη προσπάθεια.

Όλη αυτή η διαδικασία βέβαια θα χρειαστεί χρόνια γι αυτό άλλη μια πρόταση  κατέθεσε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου και με την οποία συμφώνησε ο διευθυντής του 5ου γυμνασίου,  δηλαδή να μετακινηθεί από την Ακαδημία το 5ο λύκειο στο κτίριο του 5ου γυμνασίου και να βρει άλλη στέγη η δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να μετακινηθεί μόνο του το μουσικό σχολείο στην Ακαδημία.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι το μουσικό σχολείο δε μπορεί να συστεγάζεται με κανένα άλλο σχολείο και αυτή η νέα προσπάθεια ξεκινά με την αγαστή συνεργασία των δύο σχολείων.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Με πρωτοβουλία του Δήμου ο πρώτος ποδηλατικός γύρος της Σάμου

O πρώτος ποδηλατικός  Γύρος της Σάμου  συνολικής απόστασης  80 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 21 …