Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018
Αρχική | . | Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ένας Μυτιληνιός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kung Fu στην Κίνα

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ένας Μυτιληνιός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kung Fu στην Κίνα

Το  Αργυρό Μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu,  που διεξάγεται στην Κίνα κατέκτησε σήμερα ο 17χρονος Μυτιληνιός αθλητής  Γιώργος Κλάβας . Την Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσωπούν ο προπονητής- αθλητής Δημήτρης Τσολακίδης που και εκείνος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο,  και ο Μυτιληνιός αθλητής .

Το   7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu  που λαμβάνει χώρα στην πόλη Emeishan της Κίνας γίνεται κάθε δύο χρόνια στην Άπω Ανατολή,  με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών. Φέτος πήραν μέρος περίπου 4.000 αθλητές από 36 χώρες.

Ο Γιώργος Κλάβας,  με προπονητή τον Γιώργο Βατζάκα  από την Ακαδημία Kung Fu Βορείου Αιγαίου, πριν από λίγους μήνες κατέκτησε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία το χάλκινο μετάλλιο στα «όπλα» ενώ σήμερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Χου Γκαρ».

Αν και από μια επαρχιακή πόλη, ο νεαρός αθλητής χάρη στην αγάπη του για το άθλημα και τη σκληρή δουλειά με τη βοήθεια των γονιών και του δασκάλου του , κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην τέχνη του Κουνγκ Φου που διδάσκει τις αξίες της άμιλλας, της ομαδικότητας, του σεβασμού, της πειθαρχίας και της αυτοσυγκέντρωσης. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Διάκριση του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του παν/μίου Αιγαίου

Μια ακόμη διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά, …