Πέμπτη , 18 Οκτώβριος 2018
Αρχική | Κοινωνία | Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών στη Χίο

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών στη Χίο

Τιμήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα η «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», που έχει οριστεί η 12η Νοεμβρίου στη μνήμη του πρώτου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του πριν 74 χρόνια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου τίμησε τη μνήμη δύο δικών της παιδιών που έχασαν τη ζωή τους πριν 18 χρόνια στο Μελανειός της Αμανής.
Το Σταύρο Καρβουνιάρη και την Ιωάννα Τασσοπούλου, που τραυματίστηκαν θανάσιμα στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς· στην οποία είχε υποστεί βαριά εγκαύματα και ο τότε υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Άγγελος Μπαρμπαγιάννης.

Η 12η Νοεμβρίου, όπως μας ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», καθώς είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 74 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος συνέπεσε με την Κυριακή που διαβάζεται στην Εκκλησία το Ευαγγέλιο του Καλού Σαμαρείτη, καθιερωμένη ως Ημέρα Τιμής Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com

Δείτε επίσης

Φωτιά σε αγροτική έκταση στο Χαλκειός

4,5 στρέμματα αγροτικής έκτασης από τα οποία 1 στρέμμα ήταν σιτάρι, ακόμα 18 ελαιόδεντρα και …