Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018
Αρχική | . | Στάση εργασίας των απλήρωτων συμβασιούχων του ΚΥΤ Μόριας

Στάση εργασίας των απλήρωτων συμβασιούχων του ΚΥΤ Μόριας

 

Απλήρωτοι  παραμένουν  από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους εδώ και  δυόμιση μήνες  οι 265 συμβασιούχοι   εργαζόμενοι  που προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ με 8μηνες συμβάσεις, στα   Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω , Λέρου και Έβρου που ανήκουν στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.  Σε επιστολές τους στο αρμόδιο υπουργείο είτε δεν πήραν απάντηση, είτε οι ημερομηνίες πληρωμής που τους είχαν δοθεί, δεν είχαν τηρηθεί. Όπως τόνισε στο σταθμό μας από τους απλήρωτους εργαζόμενους εκπρόσωπός τους Άκης Σιαμαντζούρας «οι  56 εργαζόμενοι του ΚΥΤ Μόριας αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και σήμερα  πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασία  από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις  16:00 το απόγευμα, με την υποστήριξη του παλλεσβιακού εργατοϋπαλληλικού κέντρου».

Θα ακολουθήσει νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τόσο την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους  όσο και την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας τους.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «παρά τις προφορικές δεσμεύσεις που λάβαμε από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το ζήτημα της καταβολής των πληρωμών μας δεν έχει επιλυθεί. Όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι εκτελούμε με συνέπεια και αδιαλείπτως τα καθήκοντά μας, καλύπτοντας απαιτητικά πόστα εργασίας. Πολλοί εξ’ ημών έχουμε περιέλθει σε αδυναμία να ανταπεξέλθουμε σε βασικές ανάγκες διαβίωσης, στη μετακίνησή μας προς το χώρο εργασίας, καθώς και στη συντήρηση των οικογενειών μας, αντιμετωπίζοντας ακόμη και τον κίνδυνο εξώσεων.»

 

 

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Διάκριση του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του παν/μίου Αιγαίου

Μια ακόμη διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά, …