Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018
Αρχική | Αυτοδιοίκηση | Μιχάλης Αγγελόπουλος : «Ο εγκλωβισμός ανθρώπινων ψυχών παραβιάζει τη Δημοκρατία»

Μιχάλης Αγγελόπουλος : «Ο εγκλωβισμός ανθρώπινων ψυχών παραβιάζει τη Δημοκρατία»

Τα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος και πως τα βιώνει σήμερα η Σάμος ανέδειξε στη Χίο ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, ενόψει του 11ο Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Η διαδικασία είχε τίτλο «Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη» και διεξήχθη παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της Ευρωβουλευτού και εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου και Χίου, της Περιφερειάρχου Β.Αιγαίου καθώς και των Δημάρχων Λέσβου – Χίου – Οινουσών.

«Η ενίσχυση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος του Βορείου Αιγαίου και η, έπειτα από μακρά αναμονή, ουσιαστική εφαρμογή του, είναι τα ελάχιστα που μπορεί να προσφέρει μια πολιτεία στο πολύπαθο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Σάμο», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.
«Ο εγκλωβισμός ανθρώπινων ψυχών παραβιάζει τη Δημοκρατία, αντίκειται στις Ευρωπαϊκές αξίες και δημιουργεί βαθύ αίσθημα ανασφάλειας στους νησιώτες συμπατριώτες μας, που ζουν και δημιουργούν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Για να προχωρήσει μπροστά μια κοινωνία πρέπει να της εξασφαλίζονται συνθήκες ευνομίας, ευταξίας, κοινωνικής προστασίας και μέριμνας και, βέβαια, αναπτυξιακές προοπτικές», ανέφερε, επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος.

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr