«Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο» και σε βιβλίο.
18 Δεκεμβρίου 2017
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Χορωδία Χίου
19 Δεκεμβρίου 2017

Οξύτατο πρόβλημα με τις συντηρήσεις και επισκευές των σχολικών κτιρίων Δήμου Ικαρίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δήμος Ικαρίας, από την συγκέντρωση που οργάνωσε με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Παρασκευή 24/11, σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του νησιού κατέληξε σε ένα ψήφισμα που συνυπογράφετε από την πλειοψηφεία των συλλόγων και φορέων.
Εν περιλήψει: τονίζει για πολλοστή φορά ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτηρίων. Στην Ικαρία, οι 21 σχολικές μονάδες στεγάζονται σε 18 σχολικά κτήρια και ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το ποσό για την ετήσια συντήρησης των που φτάνει στο δήμο Ικαρίας είναι 15.600€, όταν οι ανάγκες προσεγγίζουν τουλάχιστον τις 500.000€. Το ποσό αυτό ζητείται από τα αρμόδια υπουργεία ως έκτακτη επιχορήγηση, όπως επίσης, να προβλεφθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ειδικά κονδύλια για την κατασκευή και συντήρηση των Σχολικών Κτηρίων, και την ενεργειακή αναβάθμιση των υφισταμένων σχολικών μονάδων, πολλές από τις οποίες αριθμούν ήδη αρκετές δεκαετίες λειτουργίας.
Παράλληλα ζητείτε από τον αρμόδιο για την ανέγερση σχολικών κτιρίων Οργανισμό («Κτιριακές Υποδομές A.E.» – διάδοχος του ΟΣΚ) να προβεί, σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων συντηρήσεων και κατασκευές νέων κτηρίων με κατοχύρωση, μέσω απαλλοτριώσεων, των απαραίτητων, για την ανέγερση των σχολικών μονάδων οικοπεδικών εκτάσεων που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης και στην Ικαρία. Τέλος στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ να διενεργηθεί, ανακατανομή πιστώσεων υπέρ των ΠΕΠ Περιφερειών που αντιμετωπίζουν με οξύτητα, προβλήματα Σχολικής Στέγης.

Μοιράσου το άρθρο:

Γιώργος Βιτσαράς
gvitsero@otenet.gr