Κυριακή , 16 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | . | Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου συνεχίζει την πορεία του μέχρι το 2020

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου συνεχίζει την πορεία του μέχρι το 2020

Ο απολογισμός της πενταετίας 2013-2017 αλλά και ο στρατηγικός σχεδιασμός για την τριετία 2018-2020 του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct- EDIC) έγιναν δεκτοί μετά από την διαδικασία αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα του έργου μας τόσο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του οποίου και λειτουργούμε, όσο και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που θα είναι και οι βασικότεροι εταίροι μας στη νέα περίοδο της λειτουργίας μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct Βορείου Αιγαίου, Πάνος Γρηγορίου.

Στόχος του κέντρου είναι η πλήρης ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτσι ώστε οι ευρωεκλογές του 2019 να αποτελέσουν το δημοκρατικό εφαλτήριο για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου -και κυρίως τους νέους ανθρώπους- έτσι ώστε να συνδεθούν ουσιαστικά με τις πολιτικές διαδικασίες και τον θεσμικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, το κέντρο στοχεύει στην διεθνοποίηση των στρατηγικών του στόχων, που είναι η ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας ως άξονα της νέας πολιτικής και δημοκρατικής Ευρώπης αλλά και η ενεργή και κυρίως συνειδητή συμμετοχή του πολίτη στις ευρωπαϊκές ενοποιητικές διαδικασίες.

«Ως επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που υποστηρίζουν την λειτουργία του Κέντρου, την Αναπληρώτρια Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου Πρύτανη και αγαπητή συνάδελφο μου Καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κυρίως τον προϊστάμενο της κ. Παναγιώτη Τσόκαρο για την αμέριστη συμπαράσταση τους, τους φοιτητές μας και όλους τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου που είναι δίπλα μας και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας. Με βάση την δημοκρατία και τις αξίες της Μεγάλης Ευρώπης του CoudenhoveKallergi, του De Rougemοnt, του Schuman, του Monnet και του Sidjanski είμαστε βέβαιοι ότι το έργο του EDIC Βορείου Αιγαίου θα τύχει μεγαλύτερης αναγνώρισης στη διάρκεια της επόμενης τριετίας» τονίζει ο κ. Γρηγορίου.

 

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Εκδήλωση για τον πολιτισμό και την Ευρώπη από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Με την ευκαιρία του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς , το Europe Direct Βορείου Αιγαίου με …