Κυριακή , 16 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | . | Θεοφάνεια στη Σμύρνη

Θεοφάνεια στη Σμύρνη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην ηλιόλουστη προκυμαία της Σμύρνης πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, ενώ έξι Έλληνες βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό.

300 περίπου Έλληνες και ορθόδοξοι που ταξίδεψαν στη Σμύρνη από τα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα έδωσαν το παρών στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Σμύρνης. Παραβρέθηκαν ακόμη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, η δήμαρχος του Κόνακ Σεμά Πεκντάς, και ο πρόεδρος του Ρωμαίικου Συνδέσμου Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης.

Αμέσως μετά την τελετή, ο Μητροπολίτης Σμύρνης σε δηλώσεις του τόνισε: «Έχει μεγάλη συμβολική σημασία για μας, είναι μια πράξη ευλογίας της φύσης, μια πράξη προσευχής για την Ειρήνη του κόσμου και αυτό το συμβολισμό έχει η πράξη αυτής της τελετής. Ευχόμαστε σε όλους Ειρήνη».

Νωρίτερα τελέστηκε θεία λειτουργία στο Ναό του Άγιου Βουκόλου.


Το απόγευμα ο Μητροπολίτης Σμύρνης ευλόγησε την πίτα του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, σε εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την παρουσία χορευτικών από τους συλλόγους της Χίου, «Χίοι εν Χορώ» και «Δάφνη».

Συντάκτης: Αναστασία Σπυριδάκη

anaspy27@gmail.com