Κυριακή , 16 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | Αυτοδιοίκηση | Στην “Vakantiebeurs” 2018 ο Δήμος Σάμου

Στην “Vakantiebeurs” 2018 ο Δήμος Σάμου

Στην  μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, “Vakantiebeurs” 2018  θα συμμετέχει ο Δήμος Σάμου , μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού «Πυθαγόρας Ο Σάμιος» με δική του αποστολή που θα φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η συγκεκριμένη έκθεση  είναι και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής αντικατοπτρίζει το προφίλ των τουριστών. Έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.

Όπως είναι γνωστό η τουριστική έκθεση στην Ολλανδία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και δυναμική καθώς το νησί της Σάμου  αποτελεί για τους  Ολλανδούς  αγαπημένο προορισμό διακοπών, ενώ οι προκρατήσεις ήδη κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες, ενώ συμμετέχουν πάνω  1000 εκθέτες με την Σάμο και γενικότερα την Ελλάδα να βρίσκεται στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών.

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr