Κυριακή , 16 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | Κοινωνία | Καλούν τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Καλούν τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση στις 10πμ απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία με συνθήματα «στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμιά υποταγή στην εργοδοσία», «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Με συλλαλητήρια σε Βαθύ – Καρλόβασι, συσκέψεις μελών των σωματείων, εξορμήσεις και ομιλίες σε μεγάλους χώρους δουλειάς (Αεροδρόμιο, ΔΕΗ, ΕΟΣΣ, τράπεζες, χονδρεμπορικά, σούπερ-μάρκετ κ.λπ.) συνεχίζεται καθημερινά η δράση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων.

«Χαρακτηριστικό συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα απ’ όλους τους εργαζόμενους, είναι η οργή για την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά προχώρησε κάνοντας τη βρώμικη δουλειά υπέρ του κεφαλαίου που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βάζοντας χέρι ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας και στα σπίτια του λαού» αναφέρει  στην ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Σάμου . Εξάλλου γιγαντοπανό αναρτήθηκε από το Εργατικό Κέντρο  στο κτίριο του Ξενία στην παραλιακή της πόλης Σάμου.

Στην απεργία συμμετέχει και το σωματείο εργατοτεχνιτών οικοδόμων Καρλοβάσου . «Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι «αέρας κοπανιστός» ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr