Κυριακή , 16 Δεκέμβριος 2018
Αρχική | Κοινωνία | Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου

Ραντεβού στο Νοσοκομείο της Σάμου έδωσαν οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου την Παρασκευή το πρωί ώστε να μεταφέρουν το αίτημα τους στη διοίκηση για την παραμονή της ιατρού Καλλιόπης Αμυγδάλου στο Π.Ι.Μαραθοκάμπου. Εξάλλου την Πέμπτη το πρωί δεκάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τον Μαραθόκαμπο  με κατεύθυνση το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μετακίνηση της κ. Αμυγδάλου στο Νοσοκομείο της Σάμου και να ζητήσουν την ανάκληση της μετάθεσης.

Οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου και τα μέλη της Λαικής Επιτροπής συναντήθηκαν με τα δύο από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου, Γιώργο Κουτσοδόντη και Τάσο Κοζώνη, στους οποίους επέδωσαν το ψήφισμα και απαίτησαν ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συγκεντρωμένους.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Κουτσοδόντης και Κοζώνης για άλλη μια φορά δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την απομάκρυνση της γιατρού και δήλωσαν οτι έχουν κάνει κινήσεις για την επιστροφή της στο Π.Ι.

Πολλές ήταν οι φορές που υπήρξε μεγάλη ένταση και μάλιστα σε σημείο που κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους και λίγο έλειψε η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Από την πλευρά τους ιδιαίτερα ενοχλημένοι φάνηκαν οι γιατροί καθώς ο κόσμος είχε κατακλύσει τον εσωτερικό χώρο του Κέντρου Υγείας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση των πολιτών ενώ δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αντιμετωπίζει περιστατικά που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Μετά τη συγκέντρωση στο Κ.Υ ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης όπου οι κάτοικοι του χωριού διαδήλωσαν τα αιτήματά τους ενώ το σχετικό ψήφισμα επέδωσαν και στην συνεργάτιδα του βουλευτή Σάμου στο γραφείο του στο Καρλόβασι.

 

Συντάκτης: Χάρης Ζαβουδάκης

xzavoudakis@yahoo.gr