Ζητά παρέμβαση υπουργού για να μην μείνει η Λήμνος 6 μέρες χωρίς πλοίο
4 Φεβρουαρίου 2018
3 συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στη Μυτιλήνη
5 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοινώνεται μεγάλο πακέτο έργων για τα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Ολοκληρώνεται και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες η αξιολόγηση των προτάσεων για τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έχει στα  χέρια του τις προτάσεις που κατατέθηκαν και αναμένεται να ανακοινώσει  ένα νέο μεγάλο πακέτο έργων που θα ενταχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να προχωρήσει σε  αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, που «ξεπερνά κάθε προσδοκία» όπως σχολίασαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι για τα προγράμματα που δημιούργησε το υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη στήριξη των νησιών με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσό αυτό αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, αναμένεται κάποιες από τις προτάσεις που δεν θα επιλεχθούν για τα συγκεκριμένα προγράμματα να «ενταχθούν»  σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχει» το υπουργείο Οικονομίας.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 75 προτάσεις με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 110 προτάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: