Τρίτη σύλληψη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής
6 Φεβρουαρίου 2018
Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή  
6 Φεβρουαρίου 2018

Μιχάλης Αγγελόπουλος: «Ο αγώνας για το μειωμένο ΦΠΑ είναι μακρύς και δύσκολος»

mde

Μοιράσου το άρθρο:

Οι εξελίξεις στο ΦΠΑ και οι δράσεις του Δήμου στον τομέα του τουρισμού ήταν τα κύρια σημεία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις συζητήσεις και ενέργειες που γίνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από την παραμονή των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και την επιστολή που έλαβε από την Επιτροπή Αναφορών, η οποία  έκανε αποδεκτή την αναφορά των Δημάρχων και ξεκινά προκαταρκτική έρευνα. Στις πληροφορίες που παρέθεσε ο Δήμαρχος, εξήγησε ότι οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ είναι κεκτημένο των νησιών και εξέθεσε παραδείγματα ευρωπαϊκών νησιωτικών περιοχών που τους έχουν διατηρήσει. Ο αγώνας, όπως δήλωσε, είναι  δύσκολος  γίνονται  όμως συντονισμένες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί αίσια για τον τόπο. Τέλος σε σχετική ερώτηση για το ποιος είναι αυτός που τελικά θα επιβάλει την αύξηση του ΦΠΑ, Η Κυβέρνηση ή η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η απόφαση ουσιαστικά είναι της Κυβέρνησης για αυτό έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό με σχετική επιστολή και ο αγώνας αυτός έχει ως αποδέκτη και την ελληνική Κυβέρνηση.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, που αφορούσε τις δράσεις του Δήμου Σάμου για τον τουρισμό, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν για τις εκθέσεις που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει ο Δήμος. Πρώτη συμμέτοχη για το 2018 αποτελεί αυτή στην  έκθεση «Panorama World Festival» στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 16 έως 18 Φεβρουαρίου, ακολουθούν εκθέσεις στην Ρουμανία και Σερβία στις 22 έως 25 Φεβρουαρίου.

Η Ατζέντα του Δήμου για τον τουρισμό περιλαμβάνει ακόμη, συμμετοχή στις εκθέσεις Γερμανίας , Κύπρου και Ελλάδας , με σημαντικές επαφές και ειδικές εκδηλώσεις προβολής της Σάμου ως τουριστικού προορισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε για πρώτη φορά την παρουσίαση του Σύμφωνου Τοπικής Ανάπτυξης που θα γίνει μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου, ένα ελπιδοφόρο Σύμφωνο που έχει  σκοπό την κοινή αποδοχή και χρήση προϊόντων τοπικής παραγωγής σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Σάμου.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr