Ακτινολογικό στο ΠΕΔΥ Χίου, συνάντηση Μιχαηλίδη με Διοικήτρια 2ης ΔΥΠΕ
12 Φεβρουαρίου 2018
Tα Mafiozελια Νικήτρια Ομάδα στο 5ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου
13 Φεβρουαρίου 2018

Μ. Βαρβιτσιώτης: «δε μπορούμε να εγκαταλείψουμε το Βόρειο Αιγαίο να γίνει το χοτ σποτ της Ευρώπης»

Μοιράσου το άρθρο:

Το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο επισκέφθηκε σήμερα ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος  τόνισε την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών. « Ο καταυλισμός έχει επεκταθεί στα διπλανά χωράφια σε συνθήκες απάνθρωπες εις βάρος και των προσφύγων αλλά και των μόνιμων κατοίκων που οι περιουσίες τους συνεχώς απαξιώνονται , ενώ ο κύριος Μουζάλας που κλήθηκε να απαντήσει στη βουλή δυστυχώς στέρεψε από υποσχέσεις. Η Λέσβος δε μπορεί να γίνει μια μαύρη κουκίδα στο χάρτη , το Βόρειο Αιγαίο δε μπορούμε να το εγκαταλείψουμε στην τύχη του να γίνει το  χοτ σποτ της Ευρώπης» είπε ο κύριος Βαρβιτσιώτης που συνοδευόταν  από τον τοπικό βουλευτή και τομεάρχη νησιωτικής πολιτικής Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπεύθυνο οργανωτικού της ΝΔ  Στέλιο Κονταδάκη.

Στη συνέχει σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μαζί και με τον τομεάρχη τουρισμού και υπεύθυνο για το Βόρειο Αιγαίο Μάνο Κόνσολα ο κύριος Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που όπως τόνισε ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση αρκεί να γίνονται επιστροφές . Η συμφωνία αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί , υπάρχει ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο που ποτέ δεν υπάρχει απόρριψη στα αιτήματα που κατατίθενται από τους πρόσφυγες».  Ο κύριος Βαρβιτσιώτης  μίλησε και για το ρόλο που καλείται να παίξει ο στρατός  «ο ελληνικός στρατός ασχολείται μόνο με τα θέματα εξυπηρέτησης του χοτ σποτ, προκαλώ τον κύριο Τσίπρα να έρθει στη Μόρια και να δει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Για το προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος μίλησε για υποκρισία της Ευρώπης «πόσοι αξιωματούχοι έχουν περάσει από τη Μόρια και βλέπουν τι γίνεται, υπάρχει άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών, πρέπει όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα και στη Μόρια να λειτουργεί ένα φυλασσόμενο κλειστό κέντρο για 700 ή 800 άτομα».

«Η Ευρώπη έχει μεγάλη ευθύνη , είπε για το ίδιο θέμα ο Μάνος  Κόνσολας, τα σύνορα της Ευρώπης έχουν μεταφερθεί στο βορρά στα Σκόπια γιατί έχουν καταντήσει τη χώρα ένα ολόκληρο χοτ σποτ».

Για τη Novartis

Για το σκάνδαλο της  Novartis ο κύριος Βαρβιτσιώτης είπε ότι η ΝΔ δεν έχει πει όχι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την «ογκώδη δικογραφία του Πάνου Καμμένου για την πώληση  όπλων στην Σαουδική Αραβία, αν θέλει ο κύριος Καμένος να εξεταστεί σαν απλός πολίτης να παραιτηθεί από βουλευτής και υπουργός,  διαφορετικά όσο κρατάει τις θέσεις αυτές δεν το προβλέπει η διαδικασία». Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, απόρροια  του σκανδάλου Novartis  ο κύριος Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «καμία παραφωνία δε χωράει, όποιος παραφωνεί και δε σέβεται την εντολή της βάσης για ενότητα, θέτει αυτόν εκτός παράταξης».

Στήριξη στη Χριστιάνα Καλογήρου

Τα στελέχη της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για τη πρόθεση στήριξης  σε στελέχη στη Λέσβο για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κύριος Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι “στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο η Χριστιάνα Καλογήρου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της παράταξης”.

Για ΦΠΑ

Επίσης όσον αφορά τους φορολογικούς συντελεστές τονίστηκε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ όταν αναλάβει την εξουσία, περιλαμβάνεται η αποκατάστασή τους «εκτιμώντας και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η οικονομία , θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε μέρος των όσων έχασαν οι νησιώτες».

Μοιράσου το άρθρο: