Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Αυτοδιοίκηση | Λαμπερά και υγιή δόντια με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Λαμπερά και υγιή δόντια με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με στόχο τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και την παροχή οδοντιατρικών εξετάσεων στις μαθήτριες και τους μαθητές του νησιού μας, ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου, δράση που πραγματοποιείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου.

«Στόχος μας είναι η συνεργασία με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρχει ουσιαστική συνεισφορά στην ίδια την κοινωνία. Στη Χίο, η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου θα επισκεφθεί τριάντα τρία σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου.», τόνισε ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδης Κελεπερτζής η μονάδα θα επισκεφτεί 15 σχολικές μονάδες όπου φοιτούν 1.140 μαθητές και 18 νηπιαγωγεία, με 283 παιδιά. «Αυτό το ευχάριστο έργο θα χαρούμε να συνεχιστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βία στα σχολεία μας.σημείωσε ο κ. Κελεπερτζής.

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Γεωργιάδης, καλωσόρισαν τον Πρόεδρο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά του στην υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής δράσης που πραγματοποιείται στο νησί μας.
«Ο Δήμος Χίου βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια και την οργάνωση αυτή της δράσης, και έχει κύριο στόχο τη συνέγερση, που χρειάζεται, ώστε προληπτικά να προλάβει κανείς αφενός προβλήματα εις βάρος της στοματικής υγείας του παιδιού και αφετέρου κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα εις βάρος της οικογένειας του παιδιού. Η συμβολή του Χαμόγελου του Παιδιού είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη μαζί με όλο το υπόλοιπο πλαίσιο μέτρων και δράσεων, με το οποίο προστατεύονται τα παιδιά σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία, και φυσικά, δεν είναι τα παιδιά μόνο εκείνα που προστατεύονται, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, το οποίο προστατεύεται με το να παρέχεται ειδική φροντίδα στα παιδιά», σημείωσε ο κ. Βουρνούς.  Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, και ιδιαιτέρως τους εθελοντές οδοντίατρους που θα στελεχώσουν την κινητή μονάδα.

Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου Ανδρέας Καραμούζος αφού επισήμανε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με την τερηδόνα και την ουλίτιδα, τόνισε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η συνεργασία του Συλλόγου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που χαίρει πανελλήνιας εκτίμησης, με ένα πολυδιάστατο έργο, που θαυμάζουμε και συγχαίρουμε τόσο τον οργανισμό όσο και όλα τα στελέχη».

Η δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα η Κινητή Μονάδα, που τη στελεχώνουν εθελοντικά οδοντίατροι του νησιού θα επισκεφθεί τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία Νενήτων και Καλαμωτής.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

21 Φεβρουαρίου 2018
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Νενήτων – Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καλαμωτής

22 Φεβρουαρίου 2018
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Λιθίου – Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου (Συκούση) – Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Θολοποταμίου

23 Φεβρουαρίου 2018
Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων (Χαλκειό) – 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Καμποχώρων (Βασιλειώνικο) – Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καρυών
26 Φεβρουαρίου 2018
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καλλιμασιάς – Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Καταρράκτη

27 Φεβρουαρίου 2018
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά (Θυμιανά) – 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά

28 Φεβρουαρίου 2018
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Βολισσού

1 Μαρτίου 2018
Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Πυργίου

2 Μαρτίου 2018
Σχολικό Κέντρο & Νηπιαγωγείο Καρδαμύλων

 

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com