Τρίτη , 18 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | . | Παραμένει σε 24ωρη λειτουργία το ΚΥ Μυτιλήνης

Παραμένει σε 24ωρη λειτουργία το ΚΥ Μυτιλήνης

Δε θα σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης ξεκαθάρισε χθες στη βουλή ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου. Πρόθεση είναι να ενεργοποιηθούν περισσότερες δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία είπε ο κύριος Ξανθός  και όχι η υποβάθμισή τους. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 15 γιατροί στο ΚΥ που είναι ικανοποιητικός αριθμός για να υποστηρίξει τις βάρδιες της 24ωρης λειτουργίας ενώ  έχει  δρομολογηθεί αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού 180.000 ευρώ είπε ο υπουργός υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας μίλησε και για τις ενέργειες αναβάθμισης και των υπόλοιπων δομών υγείας στο νησί της Λέσβου ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι 11 μόνιμες θέσεις ιατρών θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής Λέσβου Σταύρος Τάσσος ζήτησε περεταίρω ενίσχυση με προσωπικό των δομών υγείας καθώς στο ΚΥ . Ειδικότερα για το ΚΥ μπορεί το προσωπικό που εργάζεται εκεί να επαρκεί για την 24ωρη λειτουργία του αλλά σίγουρα δεν αρκούν για την επαρκεί λειτουργία του ΚΥ για να καλύπτει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όχι μόνο των κατοίκων της πόλης της Μυτιλήνης αλλά και των προσφυγικών ροών, έτσι ώστε να αποσυμφορίζεται η λειτουργία του νοσοκομείου.

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου