Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | . | Ο εγκλωβισμός οδήγησε πρόσφυγα σε απόπειρα αυτοκτονίας

Ο εγκλωβισμός οδήγησε πρόσφυγα σε απόπειρα αυτοκτονίας

Δυο χρόνια σχεδόν από την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά γεμίζει με απόγνωση πολλούς από αυτούς που βρίσκονται για πολλούς μήνες μέσα στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Ένας Σύριος πρόσφυγας σήμερα έβλεπε συγγενείς και φίλους του να ετοιμάζουν τα πράγματά τους για να αναχωρήσουν για την Αθήνα ενώ εκείνος δεν πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο. Στην απόγνωσή του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεβαίνοντας σε μία κολώνα της ΔΕΗ κοντά στην πύλη εισόδου του κέντρου. Τον άτυχο άνδρα χτύπησε το ρεύμα και έπεσε από την κολώνα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου σύμφωνα με πληροφορίες , νοσηλεύεται με εγκαύματα στο δεξί του χέρι και το πρόσωπο, ωστόσο εκτός κινδύνου .

Δεν είναι το μόνο περιστατικό στα κέντρα ταυτοποίησης των νησιών μας. Μετανάστες που λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις στο αίτημά τους για άσυλο, ή που περνούν οι μήνες χωρίς να έχουν πάρει απάντηση στο αίτημά τους , προσπαθούν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους.

Σήμερα με το πλοίο της γραμμής αναμένεται να αναχωρήσουν πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενώ το προηγούμενο τριήμερο λόγω της καλοκαιρίας έφτασαν στο νησί περί τους 200 πρόσφυγες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

 

 

 

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Χ.Καλογήρου στον Παλαιόκηπο

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας …