Παρασκευή , 14 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | . | Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο επιμελητήριο Λέσβου από σήμερα

Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο επιμελητήριο Λέσβου από σήμερα

Η πρώτη οργανωμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσία για το 2018 ξεκίνησε σήμερα στη Μυτιλήνη από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών . Στα νοσοκομεία όλης της χώρας υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίμα όλων των ομάδων και καθιστά επιβεβλημένη την προσέλευση όλων των εν δυνάμει αιμοδοτών. Η αιμοδοσία διεξάγεται στο ισόγειο του επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη πρωί και απόγευμα, ενώ θα γίνεται ενημέρωση και λήψη σίελου για όσους επιθυμούν να μπουν στην παγκόσμια τράπεζα δότη μυελού των οστών.

Σύμφωνα με την καινούργια οδηγία του Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδoτών, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης οι Εθελοντές Αιμοδότες για να αιμοδοτήσουν θα πρέπει να ξέρουν ή να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους και οι τρόποι να το βρουν είναι οι εξής:

  1. Μέσω διαδικτύου: https://www.amka.gr/AMKAGR/
  2. Μέσω τηλεφώνου: 11131

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο του συλλόγου στο τηλ. 2251040777 και ώρες 10:00 π.μ. – 14:00μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όσοι αιμοδότες έχουν έλλειψη ενζύμου G6PD μπορούν να αιμοδοτήσουν.

 

  

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

tzineli@gmail.com

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Χ.Καλογήρου στον Παλαιόκηπο

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας …