Δημιουργική εκμάθηση με τις “Γέφυρες Τέχνης”
12 Απριλίου 2018
Διά Βίου στη Λέσβο
12 Απριλίου 2018

Επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Καλλίπολης στη Λήμνο

Μοιράσου το άρθρο:

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Μούδρο της Λήμνου με την διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου .

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επιμνημόσυνη δέηση στο κοινοπολιτειακό κοιμητήριο του Μούδρου στις 11 το πρωί και κατάθεση στεφάνων. Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μούδρου, στη 1 ώρα το μεσημέρι, θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασιλικής Χρυσανθοπούλου, με θέμα: «Η Λήμνος και η κληρονομιά της εκστρατείας της Καλλίπολης». Επίσης, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο με θέμα: «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος». Στις 2 ώρα το μεσημέρι στο λιμάνι του Μούδρου θα γίνει κατάθεση λουλουδιών στην Αναμνηστική Πλάκα – Μνημείο Αυστραλών και αμέσως μετά επίσκεψη και περιήγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης του Δήμου Λήμνου.

Στο λιμάνι του Μούδρου (περιοχή Αγίου Παύλου), στις 5 το απόγευμα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και ονοματοδοσία της προβλήτας, που κατασκευάστηκε από τα Αυστραλιανά στρατεύματα, σε «Αυστραλιανή Προβλήτα». Στο υπαίθριο θέατρο του Μούδρου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνουν χαιρετισμοί εκπροσώπων Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων Πρεσβειών και εκπροσώπων του Συλλόγου Lemnos Gallipoli Commemorative Committee Inc. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα Grupetto.

Κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες τις πρωινές και απογευματινές ώρες: Το Πολιτιστικό Κέντρο Μούδρου και το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού και το Λαογραφικό Μουσείο του Πορτιανού, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού.

 

Μοιράσου το άρθρο: