Στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού στην Πολωνία η Χ.Καλογήρου
13 Απριλίου 2018
Ο Γιώργος Αλεξίου ξανά πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
13 Απριλίου 2018

Δεκτές από ΕΕ οι τροποποιήσεις για αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών

Μαστιχοπαραγωγός ρίχνει ασβεστόχωμα στον κορμό και στην βάση του μαστιχόδενδρου που λειτουργεί ως επιφάνεια υποδοχής της μαστίχας, στη Νότια Χίο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016. Η μαστίχα είναι το προϊόν του μαστιχοφόρου σχίνου (Pistacia lentiscus L. var. chia) ο οποίος φύεται και ευδοκιμεί αποκλειστικά στη Νότια Χίο. Εκκρίνεται εν είδη δακρύων από τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά, μέσω προκλήσεως επιφανειακών τομών από αιχμηρά όργανα. Κατά την έκκρισή της έχει τη μορφή κολλώδους και διαυγούς υγρού. Η φρέσκια ρητίνη, μετά ολιγοήμερη παραμονή της κάτω από τον θάμνο, στερεοποιείται υπό την επίδραση των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών (έντονη ηλιοφάνεια και ξηρασία) που επικρατούν στη περιοχή. Ακολούθως, το στερεοποιημένο προϊόν συλλέγεται από τους μαστιχοπαραγωγούς. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ Μιχάλης Τέττερης

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από τις πυρκαγιές του 2016, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), με αριθμό πρωτοκόλλου Ref.Ares(2018)1848241 – 06/04/2018 προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε. Ε. αναφορικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ της 31ηςΜαίου 2017 σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγώναπό τις πυρκαγιές του 2016 γίνεται γνωστό ότι:

1ον) Όσον αφορά την αύξηση ηλικίας των δικαιούχων από τα 70 στα 75 έτη η Ε.Ε. δηλώνει ότι: «δεν υπάρχει ανάγκη να κοινοποιηθεί εκ νέου η εν λόγω τροποποίηση».

2ον) Όσον αφορά την αύξηση του ανώτατου εξωγεωργικού εισοδήματος από τις 7.500 στις 15.000 ευρώ ομοίως η Ε.Ε. δηλώνει: «δεν χρειάζεται να κοινοποιηθεί εκ νέου στην Επιτροπή»

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι έχουν γίνει δεκτές και οι δύο προτεινόμενες τροποποιήσεις που διευρύνουν σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων μαστιχοπαραγωγών.

Θα ακολουθήσει η έκδοση νέας ΚΥΑ με τις νέες, πλέον, προϋποθέσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

“Για μια φορά ακόμα διαψεύδονται οι Κασσάνδρες οι οποίοι φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ούτε ποιους ερωτούν ούτε τι ερωτούν. Η κυβέρνηση συνεχίζει με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θέτοντας συγκεκριμένο κοινωνικό πρόσημο στις επιλογές της” τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

Μοιράσου το άρθρο: