Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Λέσβο και Σάμο για την επίθεση στη Συρία
14 Απριλίου 2018
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη για την επίθεση στη Συρία
15 Απριλίου 2018

Σταύρος Θεοδωράκης από τη Μυτιλήνη: “Τα νησιά επωμίζονται το βαρύ τίμημα των πολέμων”

Μοιράσου το άρθρο:

«Όταν βλέπεις τη φωτιά στη γειτονιά σου να μεγαλώνει δεν μπορεί παρά να ανησυχείς. Η Ελλάδα και ειδικά τα νησιά μας, η Λέσβος, έχει πληρώσει ένα βαρύ τίμημα γι’ αυτόν τον πόλεμο. Ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους και θα συνεχίσουν να προσπαθούν, μαζί και εμείς και βέβαια μαζί και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Για να δοθεί μια λύση. Για να μην έχουμε άλλα θύματα, να μην έχουμε άλλους πρόσφυγες και να υπάρξει μια σχετική ηρεμία στην περιοχή» δήλωσε στην ΕΡΤ από τη Μυτιλήνη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στο νησί.

Λίγη ώρα νωρίτερα, χαιρετίζοντας την έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων δήλωσε ότι “Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι το μακρύ ή το κοντό χέρι της κυβέρνησης και θα πρέπει με ένα νέο Σύνταγμα να την απελευθερώσουμε από κυβερνητικές παρεμβάσεις και να τη θωρακίσουμε θεσμικά”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε επίσης ότι, είναι ώρα να περάσουμε από τα επείγοντα στα σημαντικά, εκ των οποίων, όπως ανέφερε, το σημαντικότερο είναι η Δικαιοσύνη, η οποία θα πρέπει να υπηρετεί μόνο τους πολίτες.

Ο χαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

“Η σκέψη μου είναι πολύ απλή. Είμαστε στην εποχή που πρέπει να περάσουμε από τα επείγοντα στα σημαντικά. Και σημαντικότερο των σημαντικών είναι το θέμα της δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό και εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθούν να είναι παρόντες εκεί που γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις, να καταγράφουν λύσεις, να παρακολουθούν τις προτάσεις που δίνονται, γιατί η πολιτική πέρα από συνθήματα και φλυαρίες έχει ανάγκη από ανθρώπους των πραγματικών λύσεων.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Θα είμαστε εδώ, θα παρακολουθούμε και ελπίζω να συναντηθούμε στα μεγάλα, μεταξύ των οποίων είναι και μια θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους μας σε σχέση με τον ρόλο που έχει η δικαιοσύνη.

Όπως ξέρετε, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα νέο Σύνταγμα, όπου η δικαιοσύνη θα θωρακιστεί και το χέρι του οποιοδήποτε υπουργού δεν θα είναι μακρύ ή κοντό. Η Δικαιοσύνη να είναι πάντα αυτόνομη, πάντα δυνατή και πάντα προς όφελος των πολιτών.”

Μοιράσου το άρθρο: