Μαζικές οι αντιδράσεις για την επέμβαση στην Συρία
15 Απριλίου 2018
Εγκαταστάθηκε η πρώτη πρέσα απορριμμάτων στη Σάμο
15 Απριλίου 2018

Ζητούν να απεγκλωβιστούν τα νησιά από τους πρόσφυγες και μετανάστες

Μοιράσου το άρθρο:

Nα απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από  την Σάμο και να μεταφερθούν με ευθύνη της κυβέρνησης στην Ηπειρωτική Ελλάδα  καθώς  και την πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης, ζητά με δελτίο τύπου η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

“Η αύξηση και πάλι των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και το ενδεχόμενο αυτές να συνεχιστούν, δημιουργούν έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες στους κατοίκους του νησιού μας. Η κατάσταση έχει ήδη φτάσει στο απροχώρητο με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι και στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις για πρόσφυγες και κατοίκους.

Πολύ περισσότερο αν συνδυαστεί με την ένταση που καλλιεργείται στο Αιγαίο από την επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή μας, στους οποίους συμμετέχουν οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν τώρα δραστικά μέτρα για άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ακόμη σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας να γίνεται από εδώ και στο εξής η κατάθεση και η εξέταση του ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου. Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης.

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα , τους λαϊκούς φορείς να δυναμώσουν:Την αλληλεγγύη τους στα θύματα των πολέμων ,την πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους”.

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr