Ζητούν να απεγκλωβιστούν τα νησιά από τους πρόσφυγες και μετανάστες
15 Απριλίου 2018
3rd Lesvos Enduro MTB: Με επιτυχία ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Αγιάσο
16 Απριλίου 2018

Εγκαταστάθηκε η πρώτη πρέσα απορριμμάτων στη Σάμο

Μοιράσου το άρθρο:

Ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία της πρέσας απορριμμάτων  που  έχει εγκατασταθεί όπισθεν του Ξενία . Η συγκεκριμένη πρέσα είναι διαμορφωμένη ώστε να δέχεται απορρίμματα 12 κάδων, τα οποία τα μετατρέπει με το πρεσάρισμα στο ένα τέταρτο  του όγκου τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται χώρος αλλά  και χρόνος  για την μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για τη λειτουργία της ανακύκλωσης στο νησί μετά και την τοποθέτηση των μπλε κλάδων.

Οι επιχειρηματίες της πόλης έχουν δει με θετικό μάτι την πρωτοβουλία καθώς μπορούν να μεταφέρουν στην πρέσα τις άδειες κούτες εξοικονομώντας χρόνο για την μεταφορά στον ΧΥΤΑ αν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες ή χώρο στους κάδους που υπήρχαν στην συγκεκριμένη περιοχή οι οποίοι γέμιζαν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους περιοίκους.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρέσα δέχεται πάσης φύσεως απορρίμματα και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα με το πάτημα απλά ενός κουμπιού. Επίσης υπάρχει ειδική λυχνία που ανάβει για να προειδοποιήσει ότι η πρέσα είναι γεμάτη και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Ανάλογα με την εμπορική κίνηση η πρέσα μπορεί να μεταφερθεί στον ΧΥΤΑ για άδειασμα ανά τρεις η πέντε ημέρες.

Στόχος του Δήμου είναι να τοποθετηθούν και άλλα τέτοια μηχανήματα σε όλο το νησί προς εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Χάρης Ζαβουδάκης
xzavoudakis@yahoo.gr