Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και στην Ικαρία.
16 Απριλίου 2018
Σχολείο σπόρων στη Λήμνο
16 Απριλίου 2018

3rd Lesvos Enduro MTB: Με επιτυχία ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Αγιάσο

Μοιράσου το άρθρο:

Με πολύ μεγάλη επιτυχία το Αναγνωστήριο Αγιάσου διοργάνωσε το φετινό Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ‘3rd Lesvos Enduro MTB’, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον 106 ποδηλατών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήρθαν στη Λέσβο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τρεις Τούρκοι ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη.

Το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον του αγιασώτικου καστανιώνα με τις εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές του μάγεψαν τους αθλητές, που επί μέρες δεν χόρταιναν να απολαμβάνουν τη σπάνια φύση του ορεινού όγκου Ολύμπου, αλλά και το δομημένο περιβάλλον του παραδοσιακού μας οικισμού. Από την Πέμπτη το βράδυ όλες οι ξενοδοχειακές υποδομές της Αγιάσου ήταν κατειλημμένες. Το χωριό γέμισε νιάτα, ποδήλατα και ζωή!

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο αγώνας κατάταξης και το βράδυ παρατέθηκε στους φιλοξενούμενους μπουφές καλωσορίσματος στο γραφικό Σταυρί, με τη συνοδεία της ορχήστρας των σαντουριών του Αναγνωστηρίου που έπαιξε παραδοσιακούς σκοπούς προβάλλοντας τη μουσική μας παράδοση.

Την Κυριακή έγινε ο κύριος αγώνας. Από τις 9 πμ οι ποδηλάτες κατά δεκάδες αναχωρούσαν για την αφετηρία (Άγιος Φανούριος). Ο τερματισμός έγινε στη θέση «Φολίδι» κι από κει μέσω τους Κήπου της Παναγίας οι αθλητές προσέρχονταν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου στις 3 μμ έλαβε χώρα η εκδήλωση απονομής μεταλλίων στους έξι πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.

Την διοργάνωση του αγώνα είχε το Αναγνωστήριο Αγιάσου, η Lesvos Ride την τεχνική υποστήριξη του αγώνα, ενώ συνέδραμαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Δήμος Λέσβου και πλήθος ιδιωτών.

 

Μοιράσου το άρθρο: