Τρίτη , 18 Δεκέμβριος 2018
Τελευταία Νέα
Αρχική | Κοινωνία | Σχολείο σπόρων στη Λήμνο

Σχολείο σπόρων στη Λήμνο

Ο Αιγίλοπας , το δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία στη γεωργία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού στη Λήμνο, στις 28 και 29 Απριλίου 2018, ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα με αντικείμενο τις τοπικές ποικιλίες και τη βιολογική γεωργία.
 Το Σχολείο Σπόρων, ως θεσμός στα πλαίσια του ΑΙΓΙΛΟΠΑ που λειτουργεί επιτυχημένα από το 2012, έχει σαν σκοπό να μεταδώσει χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διατηρηθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα ο γεωργικός γενετικός πλούτος της χώρας μας, καθώς και η πλούσια γεωργική της παράδοση.
 Το πρόγραμμα  θα παρακολουθήσει, με ελεύθερη συμμετοχή, περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων (50-60 άτομα) και απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε καλλιεργητές στα μέλη σποροδικτύων καθώς και γεωπόνους και ερασιτέχνες κηπουρούς. Οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεγούν κατόπιν αιτήσεώς τους μέχρι τις 25 Απριλίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aegilops.gr ή με φαξ στο 2428094558.

Συντάκτης: ΕΡΤ Αιγαίου

Δείτε επίσης

Το σχολείο της Μόριας ανακαινίζεται

Στην ανακαίνιση του δημοτικού σχολείο της Μόριας προχωρά ο δήμος Λέσβου μετά από αίτημα των …