Κυριακή , 18 Νοέμβριος 2018
Αρχική | Εκπαίδευση | Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Ι.Μ. Χίου «Αγιος Αγαπητός»

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Ι.Μ. Χίου «Αγιος Αγαπητός»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Μητρόπολης Χίου «Αγιος Αγαπητός» στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στην παραλιακή οδό του Βροντάδου.
Μάλιστα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος χαρακτήρισε το χώρο , γιο του, και τίμησε με το σταυρό του Αγίου Ισιδώρου την Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα – Προκοπίου ως μεγάλη ευεργέτιδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου· αφού χάρη στη στήριξή της έγιναν πράξεις οι εργασίες συντήρησης και αναδιαμόρφωσης του χώρου σε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 11.000 θεολογικά και φιλολογικά βιβλία για επί τόπου ανάγνωση.

Η κορδέλα των εγκαινίων, ανήμερα του Αγίου Μάρκου, κόπηκε και από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ ο Μητροπολίτης Χίου μετέφερε στο χώρο τα Ιερά λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου που μέχρι σήμερα θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου για προσκύνημα.

Στην ίδια εκδήλωση ο Μητροπολίτης απένειμε βραβείο με συμβολικό χρηματικό ποσό και στο μαθητή της Γ΄ λυκείου Βροντάδου Αντώνιο Χιωτέλη για τις επιδόσεις του στα αρχαία ελληνικά.

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης

thodorispiliotis@hotmail.com

Δείτε επίσης

Στον Ι.Ν. Αγίου Μάρκου λείψανα του Μ. Βασιλείου, εγκαίνια Βιβλιοθήκης Μητρόπολης Χίου

Τα λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας, υποδέχτηκε με κάθε ιερατική μεγαλοπρέπεια η Ιερά …