Μάνος Κόνσολας: «Ο τουρισμός στη Λέσβο έχει υποστεί καίριο πλήγμα και η κυβέρνηση αδιαφορεί»
2 Μαΐου 2018
Γ. Τσιρώνης: “Σήμερα θα αποφασίσουμε μαζί για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης”
2 Μαΐου 2018

ΝΔ: “Η νέα απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου θα δώσει την χαριστική βολή στα νησιά”

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή την υπ’ αριθμ. 8269//20.4.2018 (ΦΕΚ τ. Β’ 1366//20.04.2018) απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου, με την οποία επιβάλλεται εκ νέου περιορισμός κυκλοφορίας στους αιτούντες άσυλο οι οποίοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια μέσω των νησιών Λέσβου, Ρόδου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, οι βουλευτές κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου του Νομού Λέσβου, Εμμανουήλ Κόνσολας του Νομού Δωδεκανήσου και Νότης Μηταράκης του Νομού Χίου, δήλωσαν τα εξής:

« Οι επιλογές της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα νησιά μας στην καταστροφή. Ενώ οι νησιώτες μας και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί τονίζουν την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, όταν οι συνθήκες κράτησης στα νησιά είναι πλέον απάνθρωπες, όταν η τοπική οικονομία έχει καταστραφεί, όταν το ΣτΕ ακυρώνει προηγούμενη ανάλογη απόφαση η οποία οδήγησε στο μαρασμό τα νησιά μας, έρχεται η νέα απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου να δώσει την χαριστική βολή στην πολύπαθη νησιωτική Ελλάδα.

Και πραγματικά, η Κυβέρνηση προκαλεί όταν ανάλογες αποφάσεις λαμβάνονται ενώ είναι πασιφανές ότι η νησιωτική Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας και, κυρίως, ενώ συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τροποποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Το δίχως άλλο, αποτελεί αλγεινή εντύπωση και κοροϊδία ότι οι συνθήκες κράτησης στα νησιά μπορούν να βελτιωθούν, όταν οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται συνεχώς και ο περιορισμός των αιτούντων άσυλο στα νησιά τίθεται ξανά σε ισχύ.

Και μπροστά σε αυτήν την απελπιστική κατάσταση που διαμορφώνεται με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, σύσσωμο το Κυβερνητικό επιτελείο  ετοιμάζεται να παρουσιάσει στη Μυτιλήνη το Παραγωγικό τους Μοντέλο με τίτλο: Βόρειο Αιγαίο: Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων.

Μα επιτέλους, ποιους κοροϊδεύετε κ.κ. της Κυβέρνησης; Δεν αντιλαμβάνεστε την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας; Γιατί, επιτέλους, δεν προχωρείτε στην αποσυμφόρηση των νησιών μας, όπως επανειλημμένως σας έχουμε ζητήσει, προκειμένου οι συνθήκες διαβίωσης στα νησιά να βελτιωθούν τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους αιτούντες άσυλο;

Τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει το νομοσχέδιό σας στην υφιστάμενη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας, όταν ανάλογες αποφάσεις όπως αυτή οδηγούν την κατάσταση για όλους προς το χειρότερο;

Αλήθεια, ποια είναι η θέση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των νησιών του Αιγαίου λόγω των πρακτικών προβλημάτων που θα προέλθουν από την αντινομία μεταξύ του νομοσχεδίου και της πιο πάνω απόφασης του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και των σχετικών όρων της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας; Η ανευθυνότητά τους ξεπέρασε κάθε όριο».

 

Μοιράσου το άρθρο: